Petitchef

Chifle cu cerneala de sepie

Ce ziceti sa pregatim impreuna chifle negre cu cernela de sepie? La reteta Burger Monster am folosit aceste chifle pregatite de noi.
O idee buna pentru o masa de Halloween! Textura teribil de moale o sa va surprinda, nu o sa va sperie! :)
Detalii in reteta si in videoclip.

Acompaniamente
7 porții
30 min
3 ore
15 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

7

Materiale

  • Robot de patiserie cu carlig
  • pensula

Preparare

  • Etapa 1 - Chifle cu cerneala de sepie
    Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Faceti o gropita si puneti drojdia. Adaugati oul, laptele, apa, apoi cerneala de sepie. Framantati aproximativ 10 min la viteza 3.
  • Etapa 2 - Chifle cu cerneala de sepie
    Se incorporeaza untul putin cate putin.Formati o bila din aluat si lasati sa se odihneasca 1h 30 min la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat.
  • Etapa 3 - Chifle cu cerneala de sepie
    Degajati aluatul si formati bile mici de aluat de 120 gr fiecare. Aranjati bilele distantate pe o tava de copt captusita cu hartie pergament si lasati sa stea 1 h 30 min la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Chifle cu cerneala de sepie
    Ungeti bilele cu ulei (sau albus de ou: vezi observatiile), apoi presarati generos cu seminte de susan.
  • Etapa 5 - Chifle cu cerneala de sepie
    Coaceti 15 min la 200°C.
  • Etapa 6 - Chifle cu cerneala de sepie
    Gata! Le puteți folosi pentru a face un burger monstruos daca doriti!

Observații:

Ulei: Am folosit ulei pentru a unge chiflele si pentru a tine semintele de susan lipite, dar va sfatuim sa folosiți albus de ou.

Drojdie: Am folosit drojdie proaspata. Puteti inlocui cu drojdia uscata diluata anterior cu putina apa calda puțin. Evitati sa puneti sarea si zaharul in contact cu drojdia. In prezenta sarii sau a zaharului, drojdia isi pierde proprietatile.

Cerneala de sepia: pentru a utiliza cantitatea maxima de cerneala din pachet, nu ezitati sa o diluați cu apa!



Poze

Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie - poza 2
Chifle cu cerneala de sepie - poza 3
Chifle cu cerneala de sepie - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chifle cu raclette
Chifle cu raclette
9 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sticksuri cu feta si susan
Sticksuri cu feta si susan
6 porții
28 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează