Petitchef

Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)

Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoare punem 3 linguri de ulei si una de unt, iar cand s-au topit adaugam cartofii. Dupa cateva minute, turnam un sos preparat dintr- o cana de smantana in care am omogenizat o lingura rasa de faina si apoi am subtiat cu apa ( circa jumatate de cana). Turnam acest sos peste cartofi, amestecam si ii lasam sa fiarba la foc mic, vreo 10 minute. Presaram marar verde tocat, amestecam din nou si stingem focul.

Sunt deliciosi si nu au nevoie de alt condiment.








Comentarii:

27/06/2013

Gustoasa

(0) (0) Abuz
23/06/2013

Mancarile moldovenesti (inclusiv cele basarabenesti, unele cu anumite influente rusesti) sunt cele mai gustoase din Romania. Ce ar fi de facut pentru ca nivelul actual al gustului mediu manifestat de populatie sa fie ridicat macar acolo unde a fost la aducerea comunistilor de catre armatele sovietice ?

(0) (0) Abuz
21/05/2013

Delicios, caut acest gust de peste 10 ani.

(0) (0) Abuz
30/06/2011

Mincare usoara si repede de preparat

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cartofi gratinați la air fryer
Cartofi gratinați la air fryer
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează