Petitchef

Cartofi prajiti cu usturoi

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
? 2 linguri ulei de masline ? 1 capatana de usturoi, desfacuta, dar cateii de usturoi sa fie necuratati de coaja ? 2 lingurite ghimbir macinat ? 2 lingurite cumin ? 2 lingurite majoran ? 675 gr cartofi, decojiti si taiati cubulete ? sare si piper ? 100 ml apa ? zeama de la ½ lamaie

Mod de preparare: 1. Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul, ghimbirul, cuminul si majoranul si se caleste totul 1 minut. 2. Se adauga cartofii, sare si piper dupa gust, apoi se amesteca bine impreuna cu celelalte ingrediente din tigaie.Se prajesc 5-10 minute, pana capata culoare aurie.Se adauga apa, se acopera tigaia si se prajesc, miscand tigaia din cand in cand, aprox.25-30 minute pana cand cartofii sunt moi. 3. Se stropesc cartofii cu zeama de lamaie si se servesc.Cateii de usturoi se servesc in coaja, fiecare poate sa stoarca cateii de usturoi peste cartofi.








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi prajiti cu usturoi si marar
Cartofi prajiti cu usturoi si marar
1 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cartofi prajiti cu usturoi
Cartofi prajiti cu usturoi
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi prajiti
Cartofi prajiti
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.