Petitchef

Ceai de crizantema cautam si am gasit....

Am cautat si am gasit cateva retete foarte simple de ceaiuri sau fierturi de cereale. Extrem de benefice, acestea imbunatatesc functiile unor organe si pot preveni aparitia unor boli ale aparatului respirator.

Un ceai foarte eficient este cel de crizantema.
Consumat periodic, acesta imbunatateste functia plamanilor, a ficatului si a rinichilor, ajuta la detoxifierea organismului, elimina caldura, raceste sangele si este foarte bun si pentru ochi. De obicei chinezii pun si foarte putin zahar candel.
O alta reteta este supa de crizantema si ridiche, care, consumata toamna, imbunatateste functia ficatului.
Se pune un litru de apa, se lasa la fiert pana clocoteste, apoi se adauga 100 de grame de ridiche rosie taiata feliute si se fierbe la foc mic 10 minute.
Se adauga 10 grame de crizantema si se mai fierbe inca 5 minute.
La sfarsit, se pune putin zahar candel sau brun.

Perele fac si ele minuni, mai ales pentru plamani.
Pentru ca diferentele de temperatura pot fi mari, acestea ajuta la prevenirea unor afectiuni ale aparatului respirator.
Intr-un litru de apa ce clocoteste se pun doua pere taiate feliute si se fierbe in continuare 15 minute.
Se adauga zahar candel, apoi se consuma cald spre fierbinte.

Puteti incerca si o reteta inedita de pilaf.

Intr-un litru de apa care clocoteste se pun 100 de grame de orez si cand bobul a inflorit se adauga doua pere taiate marunt - si aici se adauga zahar, de preferat candel.
Se consuma cald spre fierbinte.
?i copiii, dar si adultii il vor consuma cu placere.

Tot pentru imbunatatirea energiei plamanilor e foarte bun pilaful obtinut dintr-un litru de apa in care se fierb 100 de grame de orez si 30 de grame de susan negru.
La fel si ridichia alba este foarte buna consumata cruda, dar si pilaf.
Este buna pentru tuse si ajuta la digestie.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Invitatia la ceai Invitatia la ceai Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează