Petitchef

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

A facut Drupi o varianta pentru piticul ei, am mai dat peste ciorba asta pe blogosfera, aveam ceva carne de ucis si de revizuit varianta mancata in Bucovina, asa ca am comis-o cum stiam eu. Nu a mea, ca nu am mostenit-o.

Am folosit un piept de coco? si nitica grasime, de la aceeasi aratare, zarzavat de ciorba (telina, ceapa, ma rog, praz, ca era la indemana, ardei, morcov), doua galbenusuri, otet, smantana si usturoi (nu e in poza).

Am ras pe razatoarea mica jumatate de morcov, ca sa dau o moaca ciorbei spre final. Zarzavatul l-am pus la fiert (la presiune, de lene). Pieptul de pui l-am fiert cam cinci minute, cat sa agã? spumele de pe supa (ma chinui cu diacriticele, dar le bunghesc eu curand).

De ce: reteta pe care am incercat eu, zic cu succes, sa o refac, avea carnea de pui fasiute fine, foarte fragede, treaba care nu iese daca se fierbe pieptul bazdaganiei in nestire.

Am pregatit liezonul din otet, galbenusuri si smantana. Albusurile si legumele fierte sunt puse pentru reteta urmatoare, separat.

Pentru a da o moaca placuta ciorbei am pus la inabusit jumatatea de morcov cu putin ulei si ceva zeama de pe supa. Plus sare, fireste.

In timpul asta supa, scapata de legume si amestecata cu cea de pui, fierbea, din cand in cand i-am mai adaugat morcovului din ea. Pieptul de pui fiert cum v-am zis, l-am desfacut fasiute, ca pe taitei.

Am facut si un mujdei mai iute din usturoi.

Am adus liezonul la temperantura supei, amestecand continuu. Am pus totodata, “dresura” (nu e vorba mea), mujdeiul strecurat, carnea de pui. Am lasat sa mai dea aproape un clocot (prepararea termica nu se termina cand se stige focul, da?).

Am scos o portie la racit vanand si ultimele raze de ger. Am gustat si am mai dres numai de otet.

Este aproape la fel cu cea pe care mi-o amintesc din Bucovina, poate ca totusi ei au avut smantana mai grasa, a mea a avut “numai” 30%. E, poate, in zona aia nu stiu daca se vinde ceva degresat, e posibil numai slana sa fie ceva mai slaba :D

Ce am facut anapoda: normal morcovul ala menit sa dea culoare se strecoara in supa, se pune numai zeama portocalie, iaca mie mi-a fost lene, era si ras mic, asa ca l-am pus si pe el. Puteti pune si legumele in supa, din ce am vazut in zona, nu se face. Ma rog, pe unde am fost eu. Acreala, sarea si usturoiul, sunt efectiv dupa cheful fiecaruia, ar fi greu de dat cantitati precise.

Asa ca hard roc aleluia.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj
3 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează