Petitchef

Compot de mure

Compot de mure

Am ramas cu muulta mure dupa ce am facut tartele si am pus repede mana pe telefon sa o intreb pe mami cum sa fac compotul de mure care mi-l aduceam aminte din copilarie, deoarece ea e experta in compoturi la noi in familie. Si de cate ori imi aduc aminte de vreo mancare din copilarie ea este prima pe care o sun sa o intreb ce si cum.

Mama mi-a spus ca e nevoie de apa, zahar, mure si borcanele cu capac.

Asa ca am fiert apa cu zahar pentru a se dizolva zaharul. (doua linguri de zahar pentru fiecare borcan de 250 ml de compot).

Apoi am spalat bine murele si am umplut cate jum?tate din fiecare borcan cu ele.

Am pus borcanele intr-o oala mare cu apa de doua degete. Am dat drumul la foc si am adaugat siropul de zahar in borcane.

Am infiletat capacele si apoi am fiert cam 30 de minute. (Dunstulit il numeste mama)

Apoi am lasat borcanele in acea oala si am stins focul. Le-am lasat asha pana a doua zi dimineata, pentru a se raci treptat.

Acum tot ce pot sa sper e ca va rezista compotul pana la iarna:)

POFTA BUNA!!!








Comentarii:

02/08/2013

Suna bun

(0) (0) Abuz
27/06/2013

La fel ca la mine acasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1 h 40 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Compot de caise
Compot de caise
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Compot de corcoduse rosii
Compot de corcoduse rosii
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Compot de pere
Compot de pere
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Compot de rubarba în sirop de capsuni
Compot de rubarba în sirop de capsuni
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Compot de rubarba
Compot de rubarba
1 porții
10 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează