Petitchef

Cotlet de porc afumat

Desi mai putin raspandit decat sunca de casa sau slaninuta afumata, cotletul de porc afumat este o specialitate ce nu trebuie sa lipseasca din meniul amatorilor de mezeluri. Datorita continutului scazut de grasimi si a texturii sale deosebite fata de afumaturile uzuale, cotletul de porc afumat are un gust specific, elegant. Se potriveste de minune asortat cu cascaval sau branza gouda, masline negre si un vin matur, intens, pastrat in butoaie de stejar, cum ar fi un Cabernet Sauvignon.
Aceasta reteta este aproape identica cu cea folosita la prepararea suncii de casa , singura diferenta constand in faptul ca de-a lungul procesului de afumare vom folosi cu preponderenta fumul cald (in primele 3 zile) cu temperaturi cuprinse intre 35-40 de grade Celsius.
Daca va hotarati sa puneti in practica o reteta de afumaturi a voastra, a noastra sau a altora nu ezitati sa strecurati in afumatoare si o bucata de cotlet de porc, nu veti regreta!










Comentarii:

29/12/2013

Good

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Excelent.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cotlet de porc cumberland
Cotlet de porc cumberland
4 porții
45 min
Foarte ușor
2.7 / 5
Rețetă Cotlet de porc in crusta de condimente
Cotlet de porc in crusta de condimente
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cotlet de porc pe pat de ciuperci
Cotlet de porc pe pat de ciuperci
4 porții
40 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Burger d'edmond - edmond pure burger
Burger d'edmond - edmond pure burger
1 porții
30 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: