Cum să faci skyr de casă? rețeta ușoară și economică!
Iată rețeta noastră de Skyr de casă, o alternativă sănătoasă și delicioasă la iaurturile tradiționale! Preparat cu brânză de vaci 0% grăsime, acest Skyr de casă este ideal pentru un mic dejun hrănitor sau un desert ușor. Fii creativ: pentru a înlocui iaurtul în prăjituri, pregătește sosuri de iaurt sau pentru a face boluri cu fructe proaspete, opțiunile sunt nelimitate! Super ușor de preparat, vei avea nevoie doar de un bol, o banda elastică și niște tifon pentru a te bucura de un skyr sănătos și delicios :-)
Ingrediente
Materiale
- 1 bol
- 1 bandă elastică
- tifon
- 1 clește (opțional)
Preparare
Deschideți borcanul cu brânză și scoateți capacul.
*Nu aruncați capacul.
Acoperiți partea superioară cu tifon. Sigilați tifonul cu o bandă elastică.
Întoarceți borcanul într-un castron, astfel încât lichidul conținut în brânză să se scurgă.
*Am adăugat o clemă pentru a ține mai bine marginile tifonului.
Dați borcanul la frigider pentru 1 noapte (cel puțin 5 ore) pentru ca zerul să curgă în bol.
Scoateți tifonul.
Gata!
Puteți însoți bolul de skyr cu zmeură, fulgi de ciocolată și unt de arahide pentru un răsfăț maxim!
FAQ ❓
Pot înlocui brânza de vaci cu iaurt grecesc pentru a face skyr de casă?
Pot înlocui brânza de vacă cu brânzeturi elvețiene pentru a face skyr de casă?
Pot înlocui brânza de vaci cu iaurt de oaie pentru a face skyr de casă?
Cât timp pot păstra Skyr în frigider?
Pot să congelez Skyr?
Cum pot îmbunătăți skyr-ul?
Este skyr de casă potrivit pentru persoanele care urmează o dietă săracă în carbohidrați?
Pot folosi skyr ca înlocuitor al iaurtului în rețete?
Cum să eliminați cât mai mult zer posibil din brânză de vaci pentru a avea un skyr mai gros?
De asemenea, îl puteți amesteca și repeta procesul pentru a elimina și mai mult zer.
Nutriție
- Carbo: 8g
- Grăsimi: 0.4g
- Grăsimi sat.: 0.2g
- Proteine: 14.8g
- Fibre: 0g
- Zahăr: 8g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 2
Atribute
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Adriana
Ceea ce ați făcut nu este skyr ci o brânză de casă mai densă. Skyr nu este nici brânză de vaci nici iaurt. Are în comun cu brânza de vaci faptul că se face din lapte smântânit, dar nu se prepară termic ca brânza de vaci ci primește, pe lângă culturile de iaurt și cheag natural. Și la noi există skyr (Danone)









Punctează această reţetă