Petitchef

Dovlecei crocanti

Desert
4 porții
60 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 dovlecei micuti (cca 500 g)

200 ml iaurt/lapte batut

2 linguri ulei de masline

50 g telemea de vaca

pesmet si fulgi de porumb

sare

Preparare

  • Dovleceii ii curatam de coaja si taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei.Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa.
  • Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza.Bastonasele de dovlecel se usuca cu un prosop absorbant si se pun in amestecul de iaurt. Apoi se tavalesc bine bine prin amestecul de pesmet.
  • Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumenesc. servit calzi, cu sos de hrean si turte englezesti.

Poze

Dovlecei crocanti, poza 1Dovlecei crocanti, poza 2Dovlecei crocanti, poza 3Dovlecei crocanti, poza 4Dovlecei crocanti, poza 5Dovlecei crocanti, poza 6Dovlecei crocanti, poza 7



Comentarii:

06/10/2018

Excelenta reteta.

(0) (0) Abuz
cojocaru, 02/10/2018

Am sa incerc aceasta reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei crocanti la cuptor!
Dovlecei crocanti la cuptor!
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovlecei in crusta crocanta
Dovlecei in crusta crocanta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Hummus libanez
Hummus libanez
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: