Mikados
Betisoare crocante acoperite cu ciocolata si nuca de cocos. Un desert perfect de sarbatori! Detalii chiar aici ↓
Ingrediente
18
Preparare
Preparare15 min
Timp așteptare15 min
Gătire10 min
Pregatiti aluatul sablée: amestecati zaharul, sarea, vanilia si untul moale. Adaugati oul si amestecati bine.
Adaugati faina in mai multe etape: incepeti prin amestecarea cu un tel, apoi terminati amestecand cu mainile.
Infasurati aluatul in folie alimentara si aplatizati-l. Puneti-l in frgider timp de 15 minute.
Intindeti aluatul pe un blat de lucru pudrat cu faina. Taiati benzi de 0,5 cm latime.
Rulati fasiile pentru a le rotunji si apoi asezati-le pe tava de copt captusita cu hartie pergament. Taiati bastoanele la o lungime de aproximativ 10 cm.
Coaceti 10 min la 180° C. Lasati sa se raceasca, apoi inmuiati betele in ciocolata neagra topita. Se presara nuca de cocos rasa si se pun la frigider timp de 15 minute.
Gata !
FAQ ❓
Care sunt ingredientele principale pentru a face Mikados?
Ingredientele principale sunt zahăr, sare, extract de vanilie, unt moale, ou, făină, ciocolată neagră și nucă de cocos rasă.
Cât timp durează să prepari Mikados?
Prepararea Mikados durează aproximativ 40 de minute, inclusiv timpul de așteptare și coacere.
Este rețeta de Mikados potrivită pentru începători?
Da, rețeta este foarte ușoară și este perfectă pentru începători, având un nivel de dificultate foarte ușor.
Pot înlocui ciocolata neagră cu alt tip de ciocolată?
Da, poți înlocui ciocolata neagră cu ciocolată cu lapte sau ciocolată albă, în funcție de preferințele tale.
Ce tip de unt este recomandat pentru rețeta de Mikados?
Se recomandă utilizarea untului moale, la temperatura camerei, pentru a obține o textură optimă a aluatului.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 151Kcal
- Carbo: 15.4g
- Grăsimi: 8.6g
- Grăsimi sat.: 5.9g
- Proteine: 2.2g
- Fibre: 1.5g
- Zahăr: 7.1g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (35g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.8/5, 5 voturi




Punctează această reţetă