Mergem in Turcia pentru delicatesa Börek! Foi irezistibile de aluat filo si o combinatie extra gustoasa de spanac + feta.
Un preparat vegetarian ce poate fi servit la cina sau ca aperitiv.
Sotati salotele tocate, intr-o tigaie cu ulei de masline. Dati deoparte. Adaugati spanacul spalat si scurs. Asezonati dupa gust: puteti adauga condimente orientale. Luati spanacul de pe foc cand este fiert si scurgeti bine. Lasati sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, tocati spanacul si amestecati-l intr-un bol cu ricotta.
Topiti untul in cuptorul cu microunde, astfel incat sa fie destul de lichid. Preincalziti cuptorul la 180° C.
Asezați o foaie de filo pe suprafata de lucru si ungeti fiecare parte cu untul topit. Puneti o alta foaie de filo si ungeti deasupra cu unt. Asezati amestecul de spanac + ricotta in centru trasand o linie. Puteti folosi o lingura sau o punga de patiserie.
Adaugati putina feta maruntita. Rulati aluatul cu umplutura pentru a-i da o forma cilindrica. Repetati operatiunea pentru a forma toate rulourile.
Aranjati rulourile intr-o tava, sub forma de spirala, unul dupa altul, pana se umple toata suprafata formei. Ungeti deasupra cu putin unt.
Coaceti timp de 20 - 25 de minute la 180° C, pana cand se rumeneste.
Se presara cu seminte de susan sau cimbru inainte de servire si ..gata!
Cauta in DEX: Ceapa frantuzeasca sau salota este folosita in nordul Frantei unde este baza esentiala pentru sosurile cu vin rosu. Francezi o folosesc cel mai mult fiarta sau inabusita.
Comentarii:
Cauta in DEX: Ceapa frantuzeasca sau salota este folosita in nordul Frantei unde este baza esentiala pentru sosurile cu vin rosu. Francezi o folosesc cel mai mult fiarta sau inabusita.
Ce e aia ' SALOTE ' ? Cine-i imbecilul care tot poceste limba romana ? ? ? Invata sa scrii !