Petitchef

Börek, delicatesa turceasca cu spanac

Mergem in Turcia pentru delicatesa Börek! Foi irezistibile de aluat filo si o combinatie extra gustoasa de spanac + feta.
Un preparat vegetarian ce poate fi servit la cina sau ca aperitiv.

Felul principal
4 porții
10 min
5 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Materiale

  • tava rotunda pentru copt

Preparare

  • Sotati salotele tocate, intr-o tigaie cu ulei de masline. Dati deoparte. Adaugati spanacul spalat si scurs. Asezonati dupa gust: puteti adauga condimente orientale. Luati spanacul de pe foc cand este fiert si scurgeti bine. Lasati sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit, tocati spanacul si amestecati-l intr-un bol cu ​​ricotta.
  • Topiti untul in cuptorul cu microunde, astfel incat sa fie destul de lichid. Preincalziti cuptorul la 180° C.
  • Asezați o foaie de filo pe suprafata de lucru si ungeti fiecare parte cu untul topit. Puneti o alta foaie de filo si ungeti deasupra cu unt. Asezati amestecul de spanac + ricotta in centru trasand o linie. Puteti folosi o lingura sau o punga de patiserie.
  • Adaugati putina feta maruntita. Rulati aluatul cu umplutura pentru a-i da o forma cilindrica. Repetati operatiunea pentru a forma toate rulourile.
  • Aranjati rulourile intr-o tava, sub forma de spirala, unul dupa altul, pana se umple toata suprafata formei. Ungeti deasupra cu putin unt.
  • Coaceti timp de 20 - 25 de minute la 180° C, pana cand se rumeneste.
  • Se presara cu seminte de susan sau cimbru inainte de servire si ..gata!

Rețete inrudite

YouTube

Blinele cu spanac


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Börek, delicatesa turceasca cu spanac
Börek, delicatesa turceasca cu spanac - poza 2
Börek, delicatesa turceasca cu spanac - poza 3
Börek, delicatesa turceasca cu spanac - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

V, 11/10/2023

Cauta in DEX: Ceapa frantuzeasca sau salota este folosita in nordul Frantei unde este baza esentiala pentru sosurile cu vin rosu. Francezi o folosesc cel mai mult fiarta sau inabusita.

(0) (0) Abuz
Dana, 24/04/2023

Ce e aia ' SALOTE ' ? Cine-i imbecilul care tot poceste limba romana ? ? ? Invata sa scrii !

(1) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel
Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel
1 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Bucataria turceasca, un adevarat paradis pentru gurmanzi? Bucataria turceasca, un adevarat paradis pentru gurmanzi? Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează