Petitchef

Kinder pingui

Desert
8 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
Am tot auzit de prajitura asta, recunosc ca eu nici varianta originala ca sa ii spun asa nu am gustat-o vreodata asa ca nu prea stiam la ce sa ma astept,mi-am si permis sa risc si sa schimb putin aroma, in stilul meu insa…a fost de bun augur pana la urma amprenta mea si in final am obtinut o prajitura buna,pufoasa si delicioasa :)

Aceasta reteta am luat-o de pe Gustos.ro si am modificat-o pe alocuri..cunoscatorii isi vor da seama ce si unde am schimbat :)

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

5 oua

100 gr faina

100 gr zahar

1 1/2 linguri gris

2 linguri miere

4 lingurite cacao

2 plicuri zahar vanilat

100 ml ulei

100 ml lapte


Pentru crema:

400 ml frisca lichida+2 plicuri intaritor frisca

150 ml lapte condensat

2 linguri miere

esenta visine


Pentru glazura:

100 gr ciocolata 40% cacao

50 gr unt,o lingura ulei


Pentru topping:

3 linguri unt de arahide,4 linguri topping fructe de padure -Aici este in totalitate amprenta mea :)

Preparare

  • Blatul: Se separa galbenusurile de albus,se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste,apoi se adauga treptat faina,grisul,praful de copt stins cu otet, laptele, uleiul, mierea si la urma cacao.

    Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza cu grija in aluatul cu cacao. Se imparte compozitita in 2 parti si se coc 2 foi la foc mediu cam 10-15 min dar incercati cu scobitoarea daca aluatul s-a copt inainte de a-l scoate din cuptor.
  • Crema: Frisca impreuna cu intaritorul se bat pana cand frisca s-a intarit,apoi se adauga mierea, esenta de visine (reteta originala era cu esenta de vanilie, puneti de care va place) si la urma laptele condensat si se amesteca toate bine cu blenderul pana crema capata o consistenta grosuta.
  • Glazura: La bain marie se pune intr-un vas ciocolata taiata bucati, untul si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza si se topesc toate ingredientele complet.
  • Toppingul: eu am pus tot la bain-marie un vas cu untul de arahide si siropul de fructe de padure,am amestecat pana s-a topit untul si am amestecat bine.
  • Intr-o tava plata am pus prima foaie de blat,api jumatate din si crema, toppingul si am dat 5 minute la frigider, apoi am pus restul de crema, celalalt blat si deasupra glazura de ciocolata inca calduta bine.

    Am pastrat putina crema pentru decor si am lasat prajitura la frigider 3 ore inainte de a o taia.

    Bun si gustos!

    Pofta mare!



Comentarii (20):

03/09/2013

Super.am sa o fac si eu.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2013

Am gatit aceasta prajitura si este excelenta! Incercati-o si voi!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
22/11/2013

Arata super

(0) (0) Abuz
13/09/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
04/09/2013

Buna rau

(0) (0) Abuz
constantinescu
constantinescu, 04/09/2013

Prajitura preferata a casei

(1) (0) Abuz
03/09/2013

O sa fac si eu incerc

(0) (0) Abuz
03/09/2013

Bun, gustos

(0) (0) Abuz
03/09/2013

F buna,o prajitura fina

(0) (0) Abuz
misamaria, 03/09/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Kinder fetta al latte
Kinder fetta al latte
6 porții
34 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Kinder pingui
Kinder pingui
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Kinder pingui
Kinder pingui
8 porții
1h40m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Frappuccino ca la starbucks
Frappuccino ca la starbucks
2 porții
10 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Bomboane kinder shocko-bons
Bomboane kinder shocko-bons
6 porții
1 oră
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: