Petitchef

Pere in caramel de mandarine

Desert
3 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3

80 g zahar

1 plic zahar vanilat

60 g unt

250 g mandarine

100 g apa

fulgi de migdale/nuca

Preparare

  • Curatam perele de coaja, le taiem pe lungime in doua, curatam miezul tare si le spalam.
  • Stoarcem sucul mandarinelor (6 au intrat la mine) si il filtram ca sa nu scape vreun sambure.
    Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, si in momentul in care capata o culoare aurie (cam 5 minute), adaugam jumatatile de para, le intoarcem din cand in cand de pe o parte pe cealalta si le stopim treptat cu sucul mandarinelor.
  • Le tinem pe foc mic pana se patrund complet dupa care le scotem pe o farfurie, si le taiem pe verticala cu un cutit ascutit dar nu de tot ci pana la 1 cm de varf astfel incat sa ne fie usor sa le descafem in evantai pe farfurie.
  • In sucul ramas in tigaie adaugam 100 gr apa si amestecam cu o ingura de lemn pana se dizolva tot zaharul si se formeaza un sos mai grosut auriu (cam 5 minute la foc mic).
  • In momentul in care incepe sa fiarba caramelul e gata si il tragem de pe foc. Punem pe o farfurie cateva linguri de caramel, si apoi perele pe care le presam usoar astfel incat sa se desfaca in evantai,
  • Pudram perele cu fulgi de migdale usor trecute printr-o tigaie teflonata si servim.
L Laura Adamache




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCateva cuvinte despre ...mandarineCateva cuvinte despre ...mandarineMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: