Petitchef

Frangipane cu pere

Gustări
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
Pentru a sarbatori sosirea celor trei regi, ce este mai bun decat o reteta de frangipan? Asa ca, am decis sa facem o altfel de reteta cu pere si migdale.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1/2 para

3 oua (inclusiv unul batut)

80 gr zahar

100 gr migdale pudra

50 gr unt moale

2 aluaturi de foietaj

Preparare

  • Etapa 1 - Frangipane cu pere
    Decojiti si taiati perele in felii subtiri. Preincalziti cuptorul la 180° C.
  • Etapa 2 - Frangipane cu pere
    Se amesteca ouale cu zaharul, pudra de migdale si untul.
  • Etapa 3 - Frangipane cu pere
    Suprapuneti cele doua aluaturi de foietaj si taiati in triunghiuri. Separati cele doua straturi.
  • Etapa 4 - Frangipane cu pere
    Intindeti crema de migdale lasand o margine mica si puneti perele in mijloc. Acoperiti cu alt triunghi de foietaj.
  • Etapa 5 - Frangipane cu pere
    Etasati marginile apasand cu dintii unei furculite si faceti un desen cu varful unui cutit. Ungeti cu ou batut.
  • Etapa 6 - Frangipane cu pere
    Coaceti 20 min la 180°C.
  • Etapa 7 - Frangipane cu pere
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Simtiti-va liber si faceti ce desene doriti!


Comentarii:

Lucia, 09/01/2019

Super, cred ca merge si cu felii de mere

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: