Petitchef

Porumb fiert la Multicooker Philips

Aceasta este perioada in care porumbul este fraged si numai bun de consumat fiert. Cercetarile au aratat ca vitaminele si aminoacizii din porumbul fiert se pastreaza intacte intr-o proportie foarte mare, aducand astfel beneficii pentru sanatate.
Cu minim de efort si timp din belsug pentru dvs. (datorita Multicookerului Philips) veti gati acasa (in surse de igiena foarte sigure), cel mai bun porumb fiert.
Desert
4 porții
5 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

 • Etapa 1 - Porumb fiert la Multicooker Philips
  Porumbul se cumpara obligatoriu cu tot cu frunze. Cand il cumparati rugati vanzatorul sa vi-l desfaca putin la varf si intepati cu unghia boabele. Acestea trebuie sa fie uniforme si fragede - nici prea uscate, dar nici prea crude (albe). Daca in urma inteparii din boabe nu curge zeama inseama ca nu este potrivit pentru fiert.
 • Etapa 2 - Porumb fiert la Multicooker Philips
  Curatati cu grija fiecare porumb de frunze si matase. Taiati taie varfurile care sunt goale si alegeti pentru fiert doar partile cu boabe uniforme pe suprafata stiuletilor. Spalati bine in apa rece.
 • Etapa 3 - Porumb fiert la Multicooker Philips
  Pregatiti Multicookerul Philips: umpleti vasul cu 2,5 l de apa si puneti un praf de sare.Aranjati bucatile de porumb in vasul cu apa. Apasati din Menu functia de Fierbere (Boil); Timpul implicit de fierbere este de 30 minute la o temperatura de aprox. 95° C.
 • Apasati butonul Start pentru ca aparatul sa inceapa functia de gatire; Aparatul va incepe procesul de incalzire a apei care va dura aprox. 20 de minte. In momentul in care apa va incepe de fiarba se va activa automat procesul de Fierbere care dureaza 30 de minute, ce se vor descrescator pe ecranul multicookerului. Cand procesul de fierbere s-a incheiat, veti auzi cateva semnale sonore, iar ledul aferent functiei de Fierbere se va stinge.
 • Etapa 5 - Porumb fiert la Multicooker Philips
  Intrucat multicookerul va activa automa Modul de pastrare la cald, trebuie sa dezactivati aceasta functie prin apasarea butonului „Off Warm”. Scoateti aparatul din priza.
  Deschideti cu grija capacul.
 • Etapa 6 - Porumb fiert la Multicooker Philips
  Scoateti bucatile de porumb pe un vas si serviti dupa preferinta (cu sare).


Întrebări:
Comentarii:

Petitchef_ro, 24/07/2014

Super easy!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/09/2014

Bun!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = Articole conexe

Philips Multicooker gătește pentru tine. Rapid, foarte variat și gustos! Philips Multicooker gătește pentru tine. Rapid, foarte variat și gustos! Petitchef testeaza si apreciaza Philips Multicooker! Petitchef testeaza si apreciaza Philips Multicooker! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei