Petitchef

Ou fiert: gătit perfect

În bucătărie sunt clasice preparate de care nu te saturi, mai ales când vine vorba de ouă! Prin urmare, vă dezvăluim timpul perfect de gătire pentru ouă fierte care au succes de fiecare dată! Și nu uitați de chifle pentru a le servi: pe scurt, cea mai bună rețetă pentru micul dejun ;-)
Antreuri
1 porții
Foarte ușor

Ingrediente

1

Materiale

  • O cratiță
  • un suport pentru ou fiert
  • un cuțit zimțat

Preparare

  • Mai presus de toate, asigurați-vă că ouăle nu sunt prea reci. Dacă au fost la frigider și sunt proaspete, lăsați-le la temperatura camerei timp de 5 minute.
  • Puneți apa la fiert într-o cratiță.
  • Puneți ouăle ușor, astfel încât coaja să nu se crape.
  • Fierbeți 3-4 minute în funcție de textura dorită. Dacă prelungiți fierberea, gălbenușul și albușul vor curge mai mult sau mai puțin.
  • Scoateți oul și puneți-l într-o cupă de ouă. Tăiați capacul cu un cuțit zimțat și poftă bună!

Observații:

Cum se prepară batoane de pâine sau soldățeii? În timp ce ouăle se gătesc, coaceți felii de pâine albă. Imediat ce le-ați scos din prăjitor sau cuptor, tăiați-le fâșii pentru a forma ”mouillettes”, soldăței care să vă însoțească oul fiert :-) Cei mai buni soldăței sunt cei unși cu unt semisărat ♥

Ce să mănânci cu ouă fierte? După cum am spus mai sus, soldățeii vor fi perfecți pentru a-ți însoți ouăle. Nu ezita să prepari legume la grătar precum ardei, dovlecel sau cartofi tăiați în batoane. Adaugă puțină salată verde și vei avea un preparat perfect pentru cină, iar pentru ocazii speciale, puteți adăuga chiar și o linguriță de caviar. O rețetă simpla, rapidă și mai presus de toate extra chic!

Cum scot „capacul” la oul meu fiert? Pentru cunoscători, există pe piață o ustensilă magică: toqueur. Datorită acestui „deschizător de ouă”, veți putea sparge coaja oului într-un mod ultra curat. Altfel, un cuțit zimțat bun, cu care dai câteva lovituri de jur împrejurul cojii, va face toată șmecheria ;-)

Ce ar trebui să fac dacă depășesc timpul de gătire? Dacă ați depășit timpul de fierbere, cel mai bine este să gătiți oul în apă clocotită timp de aproximativ 10 minute pentru a-l transforma într-un ou fiert tare.

De unde știu că oul meu este crud sau gătit? Dacă nu ești sigur că ouăle sunt gătite, învârte-le pe o suprafață de lucru plană. Dacă se învârt în același ritm, ambele sunt crude. Dacă unul dintre ouă se învârte mai repede decât celălalt, este gata!

Poze

Ou fiert: gătit perfect, poza 1
Ou fiert: gătit perfect, poza 2
Ou fiert: gătit perfect, poza 3
Ou fiert: gătit perfect, poza 4

Întrebări:


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Remoulade – insotitorul perfect al carnurilor si legumelor reci Remoulade – insotitorul perfect al carnurilor si legumelor reci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.