Notifications: Căutare avansată

Dulceata de caise la multicooker philips

(4.40/5 - 5 voturi)
1 comentariu

Aromata si parfumata, dulceata de caise se pregateste, de obicei, vara, atunci cand este sezonul acestor fructe.Petitchef.ro va arata in 7 pasi cum sa preparati o dulceata de caise cu care sa ii cuceriti pe cei dragi.Gemul sau dulceata de caise este recomandata pentru multe prajituri, rulade, cornuri, clatite si de ce nu la un mic dejun. Cu minim de efort (datorita Multicookerului Philips) veti gati acasa (in surse de igiena foarte sigure si cu ingrediente alese de dvs.) cea mai parfumata dulceata de caise.

Ingrediente

2 kg caise
700 gr zahar
Sucul proaspat stors de la o lamaie
2 pliculete de Gelfix Super 3:1 de la Dr. Oetker (optional)
Multicooker Philips
5 borcane de 330 gr (5-6)

Preparare

Etapa 1 - Dulceata de caise la Multicooker Philips

Etapa 1

Caisele se spala bine.
Etapa 2 - Dulceata de caise la Multicooker Philips

Etapa 2

Se desfac in jumatati pentru a se scoate samburii. Optional, jumatatile se pot taia in alte jumatati.
Etapa 3 - Dulceata de caise la Multicooker Philips

Etapa 3

Pregatiti Multicookerul Philips si puneti in vasul de gatire caisele taiate. Stropiti caisele cu sucul de la lamaie.
Etapa 4 - Dulceata de caise la Multicooker Philips

Etapa 4

Amestecati zaharul impreuna cu gelul fix din cele 2 pliculete si puneti-l peste caise. Omogenizati.

Etapa 5

Selectati din Menu functia de Dulceata (Jam). Apasati Cooking Time si selectati 2 ore. Apasati butonul Start pentru ca aparatul sa inceapa functia de preparare a dulcetei. Cand procesul s-a incheiat, veti auzi cateva semnale sonore, iar ledul aferent functiei Jam se va stinge.
Etapa 6 - Dulceata de caise la Multicooker Philips

Etapa 6

Intrucat multicookerul va activa automa Modul de pastrare la cald, trebuie sa dezactivati aceasta functie prin apasarea butonului „Off Warm”. Deconectati aparatul de la sursa de curent. Deschideti cu grija capacul.
Etapa 7 - Dulceata de caise la Multicooker Philips

Etapa 7

Asteptati pana se raceste un pic si puneti dulceata in borcane.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5
Postat 10/08/2014, 14:34

Gelfix ? hmmm....bunica nu intelege cuvantul asta :) Se poate si fara gelfix... si eventual si fara multicooker. Eu las caisele cu zahar sa isi lase sirop peste noapte, clocotesc siropul pana ajunge la consitenta la care doresc, dupa care adaug caisele si bag la cuptor, fara sa mai amestec pt a nu le zdrobi . PS: pt dulceata sunt recomandate caise ceva mai tari....din cele coapte f bine faceti gem.

(0) (0) Abuz

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale