Petitchef

Eclere cu vanilie/caramel ?i fri?c?

Eclere cu vanilie/caramel ?i fri?c?
Mare sarbatoare, mare!

Avem de sarbatorit postarea cu nr. 300, cei 120 de fani pe blogger si cei peste 1000 de fani pe facebook (pentru facebook avem si o alta surpriza dulce peste cateva zile)!

Cum trebuia sa marchez sarbatoarea cu ceva inedit (pentru blog) si gustos, m-am gandit sa fac eclere. Desi cojile au fost cumparate, eclerele au iesit super bune. Le-am umplut din belsug cu crema, frisca si le-am glazurat - delicioase!

Am folosit:
coji de ecler (eu am luat o punga cu 27 de coji intregi pentru eclere, insa acum va ofer cantitatile de umplutura pentru 16-17 eclere), 1 plic pudding caramel, 1 plic pudding vanilie, 1 plic glazura cu gust de lamaie, 1 plic spuma pt desert cu gust de frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite zeama de lamaie, 1200 ml lapte dulce, 6 linguri de zahar, ciocolata rasa (sau ce mai doriti pt decor).
Am pus 500 ml de lapte intr-un vas la fiert.
Am amestecat continutul plicului de pudding de vanilie cu 2 linguri de zahar, 1/2 zahar vanilat, zeama de lamaie si 4 linguri din laptele de pe foc.
Am adaugat compozitia peste lapte si am amestecat pana a devenit consistenta.

La fel am procedat si cu plicul de pudding de caramel (doar ca in acesta nu am adaugat zeama de lamaie).

Am lasat cele 2 vase cu pudding intr-un loc racoros (nu frigider) timp de 30 de minute.

Cat pudding-ul se raceste, ne ocupam sa batem spuma pt frisca impreuna cu 150 ml lapte, 1 zahar vanilat si 2 linguri de zahar.

Taiem cojile de eclere pe lateral astfel incat sa le putem deschide atunci cand vrem sa le umplem.

Glazura am pregatit-o amestecand continutul plicului cu 4 lingurite de apa.

Cand pudding-ul este rece incepem sa umplem eclerele.

Eu am facut unele cu vanilie, frisca si glazura deasupra + ciocolata rasa, iar altele cu frisca, crema caramel si deasupra frisca + ciocolata rasa.

Desi pare ceva munca la ele din ceea ce am scris eu aici, de fapt se fac repede, iar de mancat se vor manca si mai repede. Ai mei nici nu au asteptat sa le termin de umplut ca au inceput sa "fure" din ele:))

Delicioase, pofta buna!







Comentarii:

28/09/2013

Unde este reteta ...........................?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef
Eclere cu ciocolata petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2 h 35 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu ricotta si vanilie
Cheesecake cu ricotta si vanilie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Esenta de vanilie Esenta de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează