Petitchef

Ardei umplut

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
10-12 bucati de ardei gras galben

700 g. carne toccata amestec

1 cescuta cu orez



4-5 linguri cu bulion

patrunjel verde

sare

piper

smantana – optional

Preparare

  • Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte.
  • Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Spalam orezul si-l adaugam in carnea tocata, apoi punem carnea peste ceapa calita si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care oprim focul.
  • Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii, pe care ii asezam in picioare in vasul in care-I fierbem. Pentru a nu da carnea pe afara la fiert, punem capac ardeilor din felii de rosii sau cartof.
  • Cum a avut la indemana rosii dar nu am vrut sa folosesc nici cartofi, a presarat pesmet , rezultatul fiind unul favorabil : s-a format o crusta care a impiedicat varsarea compozitiei la fiert.
  • Adaugam apa cam ¾ din inaltimea ardeilor si punem la fiert la foc mic. Putem adauga si suc de rosii.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ardei umplut cu carne tocata
Ardei umplut cu carne tocata
8 porții
2 ore
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Ardei umplut
Ardei umplut
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii7 motive sa consumam ardei grasi7 motive sa consumam ardei grasi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: