Tort de morcovi umplut cu cheesecake

Desert
Foarte ușor
1 oră
434 Kcal

Tort de morcovi...cu cheesecake? Urmati pasii de preparare si nu veti da gres in realizare :)

Ingrediente

10

Cheesecake:

Tortul de morcovi:

Glazura:

Materiale

  • mixer electric
  • forma de copt tip Bundt (22 cm de diametru)

Preparare

Preparare15 min
Gătire45 min
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 1Cheesecake-il :
    Amestecati crema de branza cu zaharul pudra si extractul de vanilie si dati deoparte.
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 2Tortul de morcovi :
    Incepeti sa amestecati ingredientele uscate: faina + praful de copt + scortisoara + nucsoara + ghimbir pudra + sare. Dati deoparte!
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 3Folosind un mixer electric, bateti ouale + zaharul pana cand acestea se dubleaza in volum. Incorporati untul topit putin cate putin, continuand sa bateti.
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 4Adaugati morcovii rasi sau mixati si amestecati cu o spatula. Apoi adaugati ingredientele uscate putin cate putin (in 3 reprize), amestecand bine.
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 5Turnati jumatate din aluat intr-o forma de tip bundt. Intindeti amestecul de cheesecake deasupra.
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 6Neteziti stratul de branza pe intreaga suprafata.
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 7Terminati cu un strat aluat de tort cu morcovi. Introduceti la cuptor 45 minute la 180° C ( cuptor cu aer cald).
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 8Scoateti tortul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma. Ar fi de preferat dupa racire sa il puneti-l la frigider in timp ce pregatiti glazura.
    Se amesteca ingredientele pentru glazura, folosind un tel.
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 9Puneti glazura peste tort.
  • Tort de morcovi umplut cu cheesecake - Preparare etapa 10Gata !

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile morcovilor în tortul de morcovi?

Morcovii sunt bogați în vitamine, minerale și antioxidanți, contribuind la sănătatea oculară și la sistemul imunitar.
Este recomandat să lăsați tortul să se răcească complet și să-l puneți la frigider pentru câteva ore înainte de a-l servi, pentru a permite aromelor să se dezvolte.
Da, puteți folosi iaurt grecesc sau tofu pentru o variantă vegană, dar gustul și textura vor fi diferite.
Un mixer electric cu bol și palete de bătut este ideal, deoarece ajută la obținerea unei texturi omogene pentru aluat și cheesecake.
Absolut! Tortul de morcovi umplut cu cheesecake este un desert delicios și impresionant, perfect pentru aniversări sau sărbători.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 434Kcal
  • Carbo: 42.1g
  • Grăsimi: 22.9g
  • Grăsimi sat.: 14.4g
  • Proteine: 13g
  • Fibre: 2.2g
  • Zahăr: 24.1g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 19
Informații nutriționale pentru 1 porție (166g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Bună ziua! Ce diametru are forma de copt?

Forma de copt tip Bundt (22 cm de diametru). In reteta la categoria Materiale gasiti informatia de care aveti nevoie.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.69/5, 13 voturi