Petitchef

Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga

Felul principal
6 porții
40 min
80 min
Foarte ușor
O reteta originara din Brazilia - le Camarão na moranga! Va tenteaza?

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru dovleac :

1 dovelac mediu (3,5 kg)

1 1/2 ceapa

3 catei de usturoi

3 linguri de ulei de masline

Sare

Piper


Pentru marinada crevetilor :

700 gr creveti cruzi decorticati

suc de 1 lime

2 linguri de ulei de masline

1lingurita de sare

1 lingurita de piper


Pentru crema :

200 ml supa de creveti

1 ingura amidon din cartofi

2 lingura ulei de masline

1/2 ceapa

2 catei de usturoi

3 rosii de cojite

1/4 ardei rosu

200 ml lapte de cocos

200 gr de crema de branza

30 gr de cepsoara

30 gr de patrunjel

Materiale

folie de aluminiu

Preparare

  • Etapa 1 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Taiati capacul dovleacului, scobiti-l in interior si scoateti semintele..
  • Etapa 2 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Intr-un castron, puneti ceapa, cateii de usturoi si uleiul de masline si zdrobiti cu un pistil. Adaugati sare si piper dupa gust.
  • Etapa 3 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Se toarna acest amestec in dovleac si se intinde pe pereti. Infasurati dovleacul in folie de aluminiu.
  • Etapa 4 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Coaceti la 180°C timp de 1 h. (verificati pulpa, trebuie sa fie moale)
  • Etapa 5 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Pregatiti marinada: intr-un castron amestecati crevetii cruzi, sucul de la lime, uleiul de masline, sare si piper. Lasati la marinat timp de 30 de minute, la rece.
  • Etapa 6 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Pregatiti crema: intr-o cratita, turnati uleiul de masline. Cand s-a incins, adaugati cateii de usturoi, ceapa si ardeiul rosu taite cubulete.
  • Etapa 7 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Caliti apoi adaugati rosiile curatate anterior, eliminiati semintele si taiatile-le cubulete.Caliti.
  • Etapa 8 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Apoi adaugati laptele de nuca de cocos, lasati totul sa fiarbasi apoi adaugati marinada de creveti. Acoperiti si gatiti timp de 10 - 15 minute la foc mic. Verificati daca crevetii sunt gata.
  • Etapa 9 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Intr-un recipient, se toarna amidonul din cartofi apoi se toarna supa de creveți putin cate putin amestecand totul.
  • Etapa 10 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Se toarna acest amestec in cratita și se amesteca bine. Lasati crema sa se ingroase si opriti folcul. Adaugati patrunjelul proaspat si cepsoara. Amestecati.
  • Etapa 11 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Turnati crema de creveti in dovleac, apoi adaugati putin patrunjel si cepsoara taiata.
  • Etapa 12 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Puteti servi alaturi de orez.
In timpul servirii, luati si pulpa de pe peretii dovleacului.

Poze

Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga, poza 1
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga, poza 2
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga, poza 3
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac copt cu sferturi de ceapa
Dovleac copt cu sferturi de ceapa
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac copt pentru aperitiv
Dovleac copt pentru aperitiv
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu quinoa si rodie
Dovleac umplut cu quinoa si rodie
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.