Petitchef

Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga

Felul principal
6 porții
40 min
80 min
Foarte ușor
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga, poza 2
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga, poza 3
  • Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga, poza 4
  • votează acum
  • 1
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
 
O reteta originara din Brazilia - le Camarão na moranga! Va tenteaza?

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru dovleac :

1 dovelac mediu (3,5 kg)

1 1/2 ceapa

3 catei de usturoi

3 linguri de ulei de masline

Sare

Piper


Pentru marinada crevetilor :

700 gr creveti cruzi decorticati

suc de 1 lime

2 linguri de ulei de masline

1lingurita de sare

1 lingurita de piper


Pentru crema :

200 ml supa de creveti

1 ingura amidon din cartofi

2 lingura ulei de masline

1/2 ceapa

2 catei de usturoi

3 rosii de cojite

1/4 ardei rosu

200 ml lapte de cocos

200 gr de crema de branza

30 gr de cepsoara

30 gr de patrunjel

Materiale

folie de aluminiu

Preparare

  • Etapa 1 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaTaiati capacul dovleacului, scobiti-l in interior si scoateti semintele..
  • Etapa 2 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaIntr-un castron, puneti ceapa, cateii de usturoi si uleiul de masline si zdrobiti cu un pistil. Adaugati sare si piper dupa gust.
  • Etapa 3 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaSe toarna acest amestec in dovleac si se intinde pe pereti. Infasurati dovleacul in folie de aluminiu.
  • Etapa 4 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaCoaceti la 180°C timp de 1 h. (verificati pulpa, trebuie sa fie moale)
  • Etapa 5 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaPregatiti marinada: intr-un castron amestecati crevetii cruzi, sucul de la lime, uleiul de masline, sare si piper. Lasati la marinat timp de 30 de minute, la rece.
  • Etapa 6 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaPregatiti crema: intr-o cratita, turnati uleiul de masline. Cand s-a incins, adaugati cateii de usturoi, ceapa si ardeiul rosu taite cubulete.
  • Etapa 7 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaCaliti apoi adaugati rosiile curatate anterior, eliminiati semintele si taiatile-le cubulete.Caliti.
  • Etapa 8 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaApoi adaugati laptele de nuca de cocos, lasati totul sa fiarbasi apoi adaugati marinada de creveti. Acoperiti si gatiti timp de 10 - 15 minute la foc mic. Verificati daca crevetii sunt gata.
  • Etapa 9 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaIntr-un recipient, se toarna amidonul din cartofi apoi se toarna supa de creveți putin cate putin amestecand totul.
  • Etapa 10 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaSe toarna acest amestec in cratita și se amesteca bine. Lasati crema sa se ingroase si opriti folcul. Adaugati patrunjelul proaspat si cepsoara. Amestecati.
  • Etapa 11 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaTurnati crema de creveti in dovleac, apoi adaugati putin patrunjel si cepsoara taiata.
  • Etapa 12 - Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaGata!

Video

YouTube

Observații:

Puteti servi alaturi de orez.
In timpul servirii, luati si pulpa de pe peretii dovleacului.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseColectie de retete cu dovleacColectie de retete cu dovleac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: