Carnea se toaca prin masina de carne. Ciupercile le tocam pe un fund de lemn, la fel si ceapa. Pisam usturoiul iar chifla o punem la inmuiat in lapte. Intr-un bol amestecam carnea, ciupercile, chifla stoarsa bine, mustarul, pasta de tomate, boia. Adaugam ouale si patrunjelul tocat si omogenizam bine.
Potrivim gustul de sare si piper. Ungem forma de guguluf cu unt si tapetam cu pesmet. Asezam frumos feliile de bacon pe peretii vasului pentru copt.
Punem amestecul de carne, presam usor cu mana si bagam in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ o ora.
Acum carnea mea a fost semi-congelata asa ca a lasat putina apa, voua chiar va recomand sa puneti cam 30 ml apa. In acest mod carnea nu va deveni uscata dupa coacere.
Cand e rumenita frumos ,scoatem, lasam 5 minute sa se racoereasca si sa se "stranga" usor carnea, apoi cu o miscare ferma rasturnam guguluful pe o tava intinsa, tapetata cu hartie pentru copt si introducem din nou la cuptor pentru 30 minute . Baconul de la exterior se va rumeni frumos.