Petitchef

Cum să gătești o friptură din carne tocată?

Vrei să obții gătirea perfectă pentru carnea ta de vită tocată?
Astăzi Petitchef vă oferă cele mai bune sfaturi pentru o friptură suculentă în interior și bine prăjită la exterior! :-)

Felul principal
1 porții
2 min
2 min
Foarte ușor

Ingrediente

1

Materiale

  • tigaie

Preparare

  • Preîncălziți tigaia la foc mare cu grăsimea la alegere (unt sau ulei de măsline).
  • Sărați și piperați prima parte a cărnii de vită tocate.
  • Puneți friptura în tigaie pe partea cu sare/piper și lăsați să se rumenească 1 minut.
  • Întoarceți friptura și asezonați-o și pe a doua parte.
  • Lăsați-o să se gătească încă 1 minut și reduceți focul (foc mediu) pentru a găti bine carnea de vită.
  • Gata!

Observații:

Care este timpul de gătire pentru carnea de vită tocată, congelată?
Tigaia trebuie întotdeauna preîncălzită la foc mare, gătiți carnea de vită (încă congelată) timp de 1 minut pe fiecare parte (prealabil condimentată). După ce ați caramelizat ambele părți, reduceți focul și gătiți friptura timp de 5 până la 6 minute, întorcând-o regulat.

Cât timp poate fi păstrată carnea de vită tocată, la frigider?
Pentru fripturile tocate achiziționate proaspete, este imperativ sa o consumați rapid (maximum 24 de ore.

Putem să gătim carnea de vită în cuptorul cu microunde?
Nu este recomandat să gătiți carnea de vită tocată la cuptorul cu microunde. Rezultatul ar fi o carne gri și uscată.

Ce grăsime să alegi? Ulei de măsline sau unt?
Depinde de conținutul de grăsime al fripturii tale tocate, pentru o friptură tocată cu puțină grăsime, untul este o opțiune care oferă un plus suculență.
Dimpotrivă, dacă carnea ta este mai grasă, optează pentru ulei de măsline care va aduce suplimente care nu sunt prezente în carne.



Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează