Petitchef

Salată de cușcuș pentru un aperitiv simplu, sănătos și colorat!

Nu poți avea niciodată suficiente rețete ușoare și sănătoase, mai ales când căutați să faceți o cantitate mai mare. Așa că pentru asta vă sugerăm să folosiți cușcuș într-o salata. Decorați cu legume de sezon și fasole roșie pentru partea de „proteine ​​vegetale”.

Antreuri
8 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Materiale

  • Un bol de salată
  • un tocător
  • 1 cuțit

Preparare

  • În castronul de salată, pune cușcușul cu apă și 1 lingură de ulei de măsline. Se amestecă, se acoperă și se lasă să stea 10 minute.
    La sfârșitul acestui timp, grisul s-a umflat. Amestecați-l cu o furculiță apoi puneți bolul de salată la frigider timp de 20 de minute pentru a se răci.
  • Între timp, pregătiți-vă umplutura. Tăiați morcovul în cuburi, după ce îl curățați. Faceți același lucru cu roșia. Spălați ridichile și tăiați-le în rondele. Tăiați ceapa, partea albă și tăiați pătrunjelul. Scurgeți fasolea roșie fiartă.
  • Odată ce cușcușul s-a răcit, adaugă în bolul tău, fasolea roșie, morcovii, roșiile, ridichile, ceapa și pătrunjelul.
  • Se condimentează cu 6 linguri de ulei de măsline și 3 linguri de oțet de cidru. Sărați, piperați, amestecați și ajustați condimentele dacă este necesar. Gata, poftă bună!

Observații:

Cum se păstrează această salată?
O puteți păstra la frigider într-un recipient ermetic, timp de 3 zile.

Cu ce ​​pot înlocui pătrunjelul?
Îl poți înlocui cu coriandru.

Ce legume să folosim?
Repetați această rețetă la nesfârșit și pe tot parcursul anului folosind legume de sezon! Castraveți, dovlecei sau chiar pepene galben primăvara/vara și dovlecei prăjiți la cuptor sau aburiți, toamna/iarna!

Cum îmi înviorez condimentele?
Nu ezitați să adăugați în condimente sucul de la o lămâie sau chiar lime pentru un efect ușor acidulat. Iar pentru crocant, migdalele, fisticul și alunele vor fi perfecte!

Când să mănânci această salată de cușcuș?
Aceasta este genul de rețetă pe care ne place să o strecurăm într-un borcan sau într-o „cutie de prânz” și să o luăm cu noi la lucru pentru pauza de prânz! Când vine vremea bună, această rețetă este perfectă și pentru un picnic.

Pot adăuga proteine ​​animale la această salată?
Da, nicio problema ! Aici, rețeta este vegetariana iar proteinele sunt asigurate de fasolea roșie. În această salată, puteți adăuga și pui tăiat cubulețe sau ton mărunțit.

Poze

Salată de cușcuș pentru un aperitiv simplu, sănătos și colorat!
Salată de cușcuș pentru un aperitiv simplu, sănătos și colorat! - poza 2
Salată de cușcuș pentru un aperitiv simplu, sănătos și colorat! - poza 3
Salată de cușcuș pentru un aperitiv simplu, sănătos și colorat! - poza 4
Salată de cușcuș pentru un aperitiv simplu, sănătos și colorat! - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează