Astăzi vă prezentăm Banane Umplute! O rețetă care întruchipează întreaga esență a bucătăriei latino-americane. Ceea ce face acestă mâncare atât de special, sunt ingredientele dulci și sărate care se împletesc pentru a crea o explozie de arome. Bananele coapte oferă o dulceață și o textură moale, caramelizată. Mozzarella rasă adaugă un strat de cremozitate, iar carnea mărunțită oferă o notă sărată și condimentată. Fără îndoială, o rețetă rafinată și originală pe care ți-o explicăm pas cu pas.
Gătiți carnea: Într-o cratiță, puneți carnea, apa, ceapa și usturoiul tocat, sare și piper. Gătiți la foc mediu aproximativ 35-40 de minute sau până când carnea este fiartă.
După timpul de gătire sugerat, scoateți carnea și lăsați-o să se răcească înainte de a o toca. Puneți deoparte o cană de apă în care a fost gătită carnea. Cu ajutorul unei furculițe, mărunțiți carnea.
Pregătiți sosul pe bază de roșii: Într-o tigaie încingeți uleiul vegetal la foc mediu, apoi adaugați ceapa și usturoiul tocat și prăjiți. Se amestecă din când în când până când ceapa devine translucidă.
Adăugați roșiile și ardeiul tocate, lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
Adăugați carnea tocată și amestecați bine cu sosul pe baza de roșii, adăugați cana de supă în care a fost gătita în prealabil carnea. Adăugați Maggi, chimen și boia de ardei. Gătiți la foc mic pana se usucă puțin și adăugați la final pătrunjelul tocat.
Curățați bananele și puneți-le pe o tavă de copt, unsă cu margarină și coaceți la 180°C timp de 10 minute.
Când bananele devin aurii, scoateți-le din cuptor, tăiați-le în jumătate, adăugați mozzarella rasă, carnea tocată și mai coaceți încă 3 minute.
Adăugați pătrunjel proaspat tocat pentru a decora. Și gata, bucurați-vă de această rețetă delicioasă!
Baveta Baveta mare sau Flap steak-ul este o piesa ce provine din mușchiul abdominal oblic intern al fleicii de vita și totodată o prelungire a T-bone-ului și a Porterhouse-ului pe coapsa scurtă.
Folosiți banane foarte coapte Bananele coapte adaugă rețetei o notă dulce, moale și caramelizată.
Pot înlocui umplutura de carne mărunțită? Puteți varia umplutura în funcție de preferințe, adăugând ingrediente precum pui mărunțit, bacon, porumb, brânză Manchego sau legume.
Cum se păstrează rețeta de banane umplută? Dacă bananele sunt foarte coapte, le puteți păstra într-un recipient ermetic la frigider 2-3 zile, dar dacă nu sunt suficient de coapte, vă sfătuim să le mâncați după coacere pentru că se întăresc ușor.