Petitchef

Banane umplute cu carne tocată și mozzarella

Astăzi vă prezentăm Banane Umplute! O rețetă care întruchipează întreaga esență a bucătăriei latino-americane. Ceea ce face acestă mâncare atât de special, sunt ingredientele dulci și sărate care se împletesc pentru a crea o explozie de arome. Bananele coapte oferă o dulceață și o textură moale, caramelizată. Mozzarella rasă adaugă un strat de cremozitate, iar carnea mărunțită oferă o notă sărată și condimentată. Fără îndoială, o rețetă rafinată și originală pe care ți-o explicăm pas cu pas.

Felul principal
2 porții
40 min
1 h 45 m
Foarte ușor

Ingrediente

2

Pentru a găti carnea:

Pentru sosul de roșii:

Pentru bananele coapte:

Materiale

  • cratiță
  • Tigaie
  • Tavă de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
    Gătiți carnea:
    Într-o cratiță, puneți carnea, apa, ceapa și usturoiul tocat, sare și piper. Gătiți la foc mediu aproximativ 35-40 de minute sau până când carnea este fiartă.
  • Etapa 2 - Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
    După timpul de gătire sugerat, scoateți carnea și lăsați-o să se răcească înainte de a o toca. Puneți deoparte o cană de apă în care a fost gătită carnea.
    Cu ajutorul unei furculițe, mărunțiți carnea.
  • Etapa 3 - Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
    Pregătiți sosul pe bază de roșii:
    Într-o tigaie încingeți uleiul vegetal la foc mediu, apoi adaugați ceapa și usturoiul tocat și prăjiți. Se amestecă din când în când până când ceapa devine translucidă.
  • Etapa 4 - Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
    Adăugați roșiile și ardeiul tocate, lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
  • Etapa 5 - Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
    Adăugați carnea tocată și amestecați bine cu sosul pe baza de roșii, adăugați cana de supă în care a fost gătita în prealabil carnea. Adăugați Maggi, chimen și boia de ardei. Gătiți la foc mic pana se usucă puțin și adăugați la final pătrunjelul tocat.
  • Etapa 6 - Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
    Curățați bananele și puneți-le pe o tavă de copt, unsă cu margarină și coaceți la 180°C timp de 10 minute.
  • Etapa 7 - Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
    Când bananele devin aurii, scoateți-le din cuptor, tăiați-le în jumătate, adăugați mozzarella rasă, carnea tocată și mai coaceți încă 3 minute.
  • Etapa 8 - Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
    Adăugați pătrunjel proaspat tocat pentru a decora. Și gata, bucurați-vă de această rețetă delicioasă!

Observații:

Baveta
Baveta mare sau Flap steak-ul este o piesa ce provine din mușchiul abdominal oblic intern al fleicii de vita și totodată o prelungire a T-bone-ului și a Porterhouse-ului pe coapsa scurtă.

Folosiți banane foarte coapte
Bananele coapte adaugă rețetei o notă dulce, moale și caramelizată.

Pot înlocui umplutura de carne mărunțită?
Puteți varia umplutura în funcție de preferințe, adăugând ingrediente precum pui mărunțit, bacon, porumb, brânză Manchego sau legume.

Cum se păstrează rețeta de banane umplută?
Dacă bananele sunt foarte coapte, le puteți păstra într-un recipient ermetic la frigider 2-3 zile, dar dacă nu sunt suficient de coapte, vă sfătuim să le mâncați după coacere pentru că se întăresc ușor.



Poze

Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella - poza 2
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella - poza 3
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella - poza 4
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella - poza 5
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella - poza 6
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
6 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Retete cu carne tocata Retete cu carne tocata Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează