Carnea tocata se regaseste in multe dintre retetele romanesti. Fie ca alegem sa o preparam sub forma de sarmalute, parjoalelor moldovenesti, musacale ori a ardei umplut, carnea tocata este la mare cautare in macelarii. Sunt foarte multe preparate care se pot pregati si au la baza carne tocata.
Cateva idei de ce putem pregati cu carnea tocata:
- Ca aperitiv: Rulada din carne tocata, placinta cu carne, crochete de cartofi cu carne tocata, ciuperci umplute cu carne, chiftelute, carnati.
- La supe/ciorbe: Ciorba de perisoare, ciorba de burechite.
- Ca fel de baza: sarmalute, musaca, paste bologneze, lasagna, ardei umpluti, varza a la Cluj, cartofi/dovlecei/rosii/gulii umplute.
Atunci cand cumparati carne tocata trebuie sa va asigurati cat mai bine ca este vorba de carne din surse sigure si cat mai proaspata, ori alegeti carnea proaspata care va place si tocati-o dvs. acasa.