Petitchef

Kebab de pui în stil mediteranean

Felul principal
8 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o reţetă plină de savoare pentru zilele calde de vară, când ne place să stăm la un grătar şi vrem să ne impresionăm amicii cu un preparat rapid, gustos şi arătos.

Ingrediente

8 porții
4 bucăți de piept de pui

1 dovlecel

12 roșii Cherry

12 caise uscate

2 fire de cimbru

2 lingurițe de praf curry

1 linguriță de ulei de susan

2 lingurițe ulei de măsline

Preparare

Etapa 1

Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm.

Etapa 2

Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de pui pe țepușă, apoi o caisă uscată și continuând astfel până când țepușa este plină.

Etapa 3

Amestecă praful de curry, uleiul de susan și puțin ulei de măsline. Unge cu acest amestec kebaburile.

Etapa 4

Taie dovlecelul în felii subțiri.

Etapa 5

Pregăteşte restul de 4 kebab-uri, începând cu o bucată de pui, adăugând o felie de dovlecel și apoi o roșie Cherry până când țepușa este plină.

Etapa 6

Toacă mărunt cimbrul. Amestecă restul de ulei de măsline cu cimbrul tocat. Unge cu acest amestec kebaburile.

Etapa 7

Așează o tava de grătar pe grătar sau pe flacără, las-o să se încingă bine și așează kebaburile pe acesta. Întoarce-le la fiecare 2 minute până când puiul este gătit.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: