Salpicão - salata braziliana

Felul principal
Foarte ușor
1 h 35 m
319 Kcal

O noua specialitate braziliana: Salpicão. O salata cu un gust bogat si usor de preparat acasa. Descoperiti toate ingredientele de care aveti nevoie si incercati acest preparat exceptional din America de Sud.

Ingrediente

5

Pentru salata:

Pentru sos:

Pentru cartofi:

Materiale

  • razatoare mandolina

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare40 min
Gătire35 min
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 1Cartofii:
    Curatati cartoful si taiati-i in felii subtiri cu mandolina. Apoi taiati feliile in bete.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 2Puneti cartoful (taiat) intr-un bol și acoperiti cu apa. Apoi adaugati o jumatate de lingurita de otet si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute. Intre timp, preincalziti cuptorul la 220° C.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 3Acum scurgeti betele de cartofi, puneti-le inapoi in vas si amestecati cu 1 lingura de ulei de masline. Asezati-le pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament și coaceti timp de 20 de minute la 220° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 4Salata:
    Taiati puiul in bucati mici si fierbeti-l timp de 15 minute. Lasati-l sa se raceasca, scurgeti, rupeti in fasii si dati-l deoparte.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 5Sosul:
    Amestecati crema de branza cu uleiul de masline, sucul de lamaie si muștarul. Puneti sare si piper dupa gust.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 6Dati morcovul pe razatoare, taiati maslinele in felii, taiati marul in cubulete si tocati patrunjelul. Puneti totul intr-un bol de salata, adaugati porumbul, mazarea, puiul fasii, sosul si amestecati bine.Lasati sa stea la frigider 20 de minute.
  • Salpicão - salata braziliana - Preparare etapa 7Dupa acest timp, scoateti salata din frigider. Adaugati cartofii si serviti!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile consumului de Salpicão?

Salpicão este o salată bogată în proteine datorită pieptului de pui și conține legume proaspete, oferind o gamă variată de vitamine și minerale.
Prepararea Salpicão durează aproximativ 1 oră și 35 de minute, incluzând timpul de gătire și de așteptare.
Da, poți înlocui pieptul de pui cu carne de curcan sau cu tofu pentru o variantă vegetariană.
Da, Salpicão poate fi o alegere sănătoasă, având ingrediente proaspete și nutritive, dar este important să controlezi porțiile și sosul folosit.
Se recomandă utilizarea uleiului de măsline, deoarece acesta adaugă un gust delicios și este mai sănătos decât alte tipuri de uleiuri.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 319Kcal
  • Carbo: 14.1g
  • Grăsimi: 18g
  • Grăsimi sat.: 4.3g
  • Proteine: 23g
  • Fibre: 3.1g
  • Zahăr: 4.2g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (205g)

Echipamente de gătit

blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.69/5, 16 voturi 1 comentariu

eloiseghe

PARE EXCELENTA, O SA INCERC S-O GATESC.

abuz