Petitchef

Salpicão - salata braziliana

Felul principal
5 porții
20 min
40 min
35 min
Foarte ușor
O noua specialitate braziliana: Salpicão. O salata cu un gust bogat si usor de preparat acasa. Descoperiti toate ingredientele de care aveti nevoie si incercati acest preparat exceptional din America de Sud.

Ingrediente

Numarul de porții: 5

Pentru salata:

300 gr piept de pui


1/2 mar

30 gr masline verzi fara samburi

80 gr mazare fiarta

80 gr porumb fiert

15 gr patrunjel


Pentru sos:

150 gr crema de branza

2 linguri ulei de masline

sare

piper

Suc de la 1/2 lamaie

1 lingura de mustar


Pentru cartofi:

1 cartof

1 lingura ulei de masline

1/2 lingurita otet

Materiale

razatoare mandolina

Preparare

  • Etapa 1 - Salpicão - salata braziliana
    Cartofii:
    Curatati cartoful si taiati-i in felii subtiri cu mandolina. Apoi taiati feliile in bete.
  • Etapa 2 - Salpicão - salata braziliana
    Puneti cartoful (taiat) intr-un bol și acoperiti cu apa. Apoi adaugati o jumatate de lingurita de otet si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute. Intre timp, preincalziti cuptorul la 220° C.
  • Etapa 3 - Salpicão - salata braziliana
    Acum scurgeti betele de cartofi, puneti-le inapoi in vas si amestecati cu 1 lingura de ulei de masline. Asezati-le pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament și coaceti timp de 20 de minute la 220° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 4 - Salpicão - salata braziliana
    Salata:
    Taiati puiul in bucati mici si fierbeti-l timp de 15 minute. Lasati-l sa se raceasca, scurgeti, rupeti in fasii si dati-l deoparte.
  • Etapa 5 - Salpicão - salata braziliana
    Sosul:
    Amestecati crema de branza cu uleiul de masline, sucul de lamaie si muștarul. Puneti sare si piper dupa gust.
  • Etapa 6 - Salpicão - salata braziliana
    Dati morcovul pe razatoare, taiati maslinele in felii, taiati marul in cubulete si tocati patrunjelul. Puneti totul intr-un bol de salata, adaugati porumbul, mazarea, puiul fasii, sosul si amestecati bine.Lasati sa stea la frigider 20 de minute.
  • Etapa 7 - Salpicão - salata braziliana
    Dupa acest timp, scoateti salata din frigider. Adaugati cartofii si serviti!

Video

YouTube

Poze

Salpicão - salata braziliana, poza 1
Salpicão - salata braziliana, poza 2
Salpicão - salata braziliana, poza 3
Salpicão - salata braziliana, poza 4
Salpicão - salata braziliana, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata ruseasca
Salata ruseasca
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salată braziliană cu cartofi
Salată braziliană cu cartofi
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de boeuf
Salata de boeuf
8 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata Caesar - irezistibila
Salata Caesar - irezistibila
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.