Petitchef

Salpicão - salata braziliana

Felul principal
5 porții
20 min
40 min
35 min
Foarte ușor
O noua specialitate braziliana: Salpicão. O salata cu un gust bogat si usor de preparat acasa. Descoperiti toate ingredientele de care aveti nevoie si incercati acest preparat exceptional din America de Sud.

Ingrediente

Numarul de porții: 5

Pentru salata:

300 gr piept de pui


1/2 mar

30 gr masline verzi fara samburi

80 gr mazare fiarta

80 gr porumb fiert

15 gr patrunjel


Pentru sos:

150 gr crema de branza

2 linguri ulei de masline

sare

piper

Suc de la 1/2 lamaie

1 lingura de mustar


Pentru cartofi:

1 cartof

1 lingura ulei de masline

1/2 lingurita otet

Materiale

razatoare mandolina

Preparare

  • Etapa 1 - Salpicão - salata braziliana
    Cartofii:
    Curatati cartoful si taiati-i in felii subtiri cu mandolina. Apoi taiati feliile in bete.
  • Etapa 2 - Salpicão - salata braziliana
    Puneti cartoful (taiat) intr-un bol și acoperiti cu apa. Apoi adaugati o jumatate de lingurita de otet si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute. Intre timp, preincalziti cuptorul la 220° C.
  • Etapa 3 - Salpicão - salata braziliana
    Acum scurgeti betele de cartofi, puneti-le inapoi in vas si amestecati cu 1 lingura de ulei de masline. Asezati-le pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament și coaceti timp de 20 de minute la 220° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 4 - Salpicão - salata braziliana
    Salata:
    Taiati puiul in bucati mici si fierbeti-l timp de 15 minute. Lasati-l sa se raceasca, scurgeti, rupeti in fasii si dati-l deoparte.
  • Etapa 5 - Salpicão - salata braziliana
    Sosul:
    Amestecati crema de branza cu uleiul de masline, sucul de lamaie si muștarul. Puneti sare si piper dupa gust.
  • Etapa 6 - Salpicão - salata braziliana
    Dati morcovul pe razatoare, taiati maslinele in felii, taiati marul in cubulete si tocati patrunjelul. Puneti totul intr-un bol de salata, adaugati porumbul, mazarea, puiul fasii, sosul si amestecati bine.Lasati sa stea la frigider 20 de minute.
  • Etapa 7 - Salpicão - salata braziliana
    Dupa acest timp, scoateti salata din frigider. Adaugati cartofii si serviti!

Video

YouTube

Poze

Salpicão - salata braziliana, poza 1Salpicão - salata braziliana, poza 2Salpicão - salata braziliana, poza 3Salpicão - salata braziliana, poza 4Salpicão - salata braziliana, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata boeuf
Salata boeuf
4 porții
1 oră
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Salata orientala
Salata orientala
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salată braziliană cu cartofi
Salată braziliană cu cartofi
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Salata Caesar - irezistibila
Salata Caesar - irezistibila
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: