Petitchef

Gratin de peste, o reteta simpla si usoara

Felul principal
6 porții
45 min
50 min
Foarte ușor
  • Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
  • Gratin de peste, o reteta simpla si usoara, poza 2
  • Gratin de peste, o reteta simpla si usoara, poza 3
  • Gratin de peste, o reteta simpla si usoara, poza 4
  • Gratin de peste, o reteta simpla si usoara, poza 5
  • (4.67/5 - 6 voturi)
  • 1
  • 65
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
 
Doriti sa pregatiti o mancare usoara si fara batai de cap? Noi avem solutia! O combinatie simpla si eficienta de peste alb, cartofi / ciuperci si un pic de bechamel.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
600 gr peste alb (cod)

500 gr cartofi

200 gr ciuperci champignon

35 gr faina

35 gr unt

500 ml lapte

70 gr cascaval ras

sare

piper

Materiale

vas de copt de 30 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Gratin de peste, o reteta simpla si usoaraSe curata si se taie cartofii sub forma de cuburi. Puneti-i la fiert timp de 10 minute in apa clocotita.
  • Etapa 2 - Gratin de peste, o reteta simpla si usoaraUngeti cu unt un vas de cuptor si puneti cartofii in partea de jos. Taiati pestele in bucati mari si aranjati-le peste cartofi.Apoi adaugati ciupercile spalate si taiate.
  • Etapa 3 - Gratin de peste, o reteta simpla si usoaraPregatiti béchamelul : topiti untul intr-o cratita si adaugati faina dintr-o data. Se amesteca energic cu un tel.
  • Etapa 4 - Gratin de peste, o reteta simpla si usoaraAdaugati laptele treptat in timp ce amestecati. Bechamelul trebuie sa se ingroase. Puneti sare, piper si nucsoara macinata.
  • Etapa 5 - Gratin de peste, o reteta simpla si usoaraSe toarna sosul in vas, peste ingrediente. Presarati cascaval ras.
  • Etapa 6 - Gratin de peste, o reteta simpla si usoaraCoaceti 40 minute la 180°C.
  • Etapa 7 - Gratin de peste, o reteta simpla si usoaraGata!

Video

YouTube

Observații:

Pestele: puteti folosi ce tip de peste va place
Legume: puteti adauga legumele care va plac, cum ar fi morcovii sau prazul


Comentarii:

27/09/2017

Excelent!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: