Petitchef

Placinta cu branza si spanac

Felul principal
9 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor
  • Placinta cu branza si spanac
  • Placinta cu branza si spanac, poza 2
  • Placinta cu branza si spanac, poza 3
  • Placinta cu branza si spanac, poza 4
  • (3.00/5 - 2 voturi)
Placinta cu branza si spanac
 

Ingrediente

Numarul de porții: 9
6 foi de placinta, taiate in jumatate

ulei de masline cu aroma de busuioc

50 g pesmet


Pentru umplutura:

250 g branza de vaci

450 g urda

2 maini de spanac proaspat, tocat

5 catei de usturoi, zdrobiti

1 ou

coaja rasa de la 1 lamaie

sare de mare si piper negru macinat, dupa gust

nucsoara proaspat rasa, dupa gust

50 g pesmet

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 190?C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de busuioc.
  • Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu urda.Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.Fiecare foaie de placinta se unge cu 1 lingurita ulei de masline.
  • Jumatate din foile de placinta de aseaza una peste alta in tava pregatita si se presara cu 50 gr pesmet.Se pune umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu restul foilor de placinta puse una peste alta.Placinta se da la copt 25-30 minute pana cand s-a rumenit.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: