Petitchef

Placinta hamburger

Felul principal
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Va plac hamburgerii? Va plac placintele? Atunci cu siguranta o sa va placa combinatia dintre cele 2!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 foi de aluat de foietaj



8 castraveti mici murati

8 felii de branza

1 lingura de mustar

3 linguri de sos de tomate

1 galbenus

seminte de susan

sare

piper

Materiale

forma cu diametrul de 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Placinta hamburger
    Desfaceti foietajul si asezati-l pe fundul formei de copt. Intepati-l cu furculita, si apoi ungeti-l cu sos de rosii.
  • Etapa 2 - Placinta hamburger
    Caliti ceapa intr-o tigaie, apoi adaugati carnea tocata si lasati sa se gateasca.
  • Etapa 3 - Placinta hamburger
    Puneti umplutura intr-un bol+ sare+ piper+ mustar. Amestecati bine, apoi adaugati castravetii taiati in bucati mici.
  • Etapa 4 - Placinta hamburger
    Turnati acest amestec in forma de copt si neteziti deasupra. Puneti feliile de branza astfel incat sa acoperiti toata carnea.
  • Etapa 5 - Placinta hamburger
    Indoiti marginile aluatului peste umplutura si acoperiti cu a doua foaie de aluat. Puneti marginile sub primul aluat incat sa dati forma unei placinte.
  • Etapa 6 - Placinta hamburger
    Ungeti cu galbenus si presarati deasupra seminte de susan. Dati la copt pentru 30 de minute la 200°C.
  • Etapa 7 - Placinta hamburger
    Voilà, ce frumos arata tarta dvs.!

Video

YouTube

Observații:

Umplutura : poate fi adaptata la gusturile dvs. (ceapa cruda, bacon, fara muraturi, etc ...)
Sosul de tomate poate fi inlocuit cu ketchup, si se mai poate adauga un pic de zahar

Poze

Placinta hamburger, poza 1Placinta hamburger, poza 2Placinta hamburger, poza 3


Comentarii:

silvia_b2018_1_2, 07/03/2019

E gustoasa foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
maria_steluta_r2017
maria_steluta_r2017, 24/07/2017

Gustoasă ! Se pot omite castraveții murați & muştarul, în schimb puneți cimbru verde ori uscat, să aveți poftă !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
sorin_s2015
sorin_s2015, 12/07/2019

Raspuns la unele intrebari:"galbenus de ou" sau "miere de albine",sunt expresii consacrate,unanim acceptate in gastronomie si nu produc confuzii sau prejudicii....Cu alte cuvinte,"licente gastro" !Nu fac decat sa "sublinieze" sesul expresiei...

(0) (0) Abuz
14/03/2018

Ma intreb deseori de ce scriu unii (unele) "galbenus de ou" sau "miere de albine". Nu e suficient galbenus sau miere, ca doar nu exista altfel de galbenus si nimeni nu gateste cu miere de viespi sau de bondari!?

(0) (1) Abuz
RSJusty, 15/12/2017

Yuuuumy.. Ce bine arata.

(0) (0) Abuz
28/05/2017

Foarte buna!

(2) (0) Abuz
Di, 27/05/2017

Arata f bine!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta de cartofi fara aluat
Placinta de cartofi fara aluat
6 porții
1h50m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Placinta de spaghete cu carne
Placinta de spaghete cu carne
6 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Placinta cu carne
Placinta cu carne
10 porții
1h30m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: