Placinta cu zahar

Gustări
8 porții
Foarte ușor
3 h 35 m

Ati gustat vreodata o placinta super moale? Aceasta este promisiunea placintei noastre cu zahar, un desert dulce si gustos :-) Dar cum se face ca aceasta reteta este atat de moale? Pur si simplu, pentru ca baza este un aluat de briosa. Iata mai jos pasii de realizare ↓ ↓

Ingrediente

8

Materiale

  • un vas de placinta
  • robot de patiserie

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare3 ore
Gătire25 min
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 1Puneti drojdia uscata in vasul de la robot si adaugati laptele caldut. Lasati sa stea 10 minute si amestecati.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 2Adaugati faina, apoi sarea, zaharul si ouale. Framantati pana se formeaza un aluat omogen.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 3Adaugati treptat untul moale si framantati pana cand aluatul se desprinde de pe margini (aproximativ 10 minute).
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 4Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 5Transferati intr-un vas de placinta, uns si distribuiti uniform aluatul pe toata suprafata vasului.
    Lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 6Faceti gauri in aluat cu degetele.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 7Se amesteca ouale cu smantana lichida. Se toarna amestecul peste aluat. Distribuiti zaharul si apoi untul taiat in bucati mici pe toata suprafata aluatului.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 8Coaceti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de 25 de minute.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 9Scoateti placinta cu zahar din cuptor, lasati-o sa se raceasca si gata! Rasfatati-va!
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

21/04/2021

Am sa o incerc,cred ca este foarte buna !

(0) (0) abuz
rozalia_t2016, 21/04/2021

Nimeni?

(0) (0) abuz