Placinta cu zahar

Gustări
Foarte ușor
3 h 35 m
387 Kcal

Ati gustat vreodata o placinta super moale? Aceasta este promisiunea placintei noastre cu zahar, un desert dulce si gustos :-) Dar cum se face ca aceasta reteta este atat de moale? Pur si simplu, pentru ca baza este un aluat de briosa. Iata mai jos pasii de realizare ↓ ↓

Ingrediente

8

Materiale

  • un vas de placinta
  • robot de patiserie

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare3 ore
Gătire25 min
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 1Puneti drojdia uscata in vasul de la robot si adaugati laptele caldut. Lasati sa stea 10 minute si amestecati.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 2Adaugati faina, apoi sarea, zaharul si ouale. Framantati pana se formeaza un aluat omogen.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 3Adaugati treptat untul moale si framantati pana cand aluatul se desprinde de pe margini (aproximativ 10 minute).
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 4Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 5Transferati intr-un vas de placinta, uns si distribuiti uniform aluatul pe toata suprafata vasului.
    Lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 6Faceti gauri in aluat cu degetele.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 7Se amesteca ouale cu smantana lichida. Se toarna amestecul peste aluat. Distribuiti zaharul si apoi untul taiat in bucati mici pe toata suprafata aluatului.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 8Coaceti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de 25 de minute.
  • Placinta cu zahar - Preparare etapa 9Scoateti placinta cu zahar din cuptor, lasati-o sa se raceasca si gata! Rasfatati-va!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt secretele pentru a obține o placintă cu zahăr super moale?

Secretul constă în utilizarea unui aluat de briosa, care conferă o textură pufoasă și moale. De asemenea, lăsarea aluatului să crească suficient este esențială.
Aluatul trebuie să crească timp de 2 ore la temperatura camerei, iar apoi încă 1 oră după ce a fost transferat în vasul de placintă.
Da, puteți folosi zahăr muscovado sau zahăr brun, care adaugă o aromă mai profundă și o umiditate suplimentară placintei.
Deși un robot de patiserie facilitează procesul, puteți frământa aluatul manual, având grijă să obțineți o consistență omogenă.
Dacă nu aveți unt moale, îl puteți înmuia puțin la temperatura camerei sau îl puteți topi ușor, având grijă să nu fie fierbinte atunci când îl adăugați în aluat.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 387Kcal
  • Carbo: 43.6g
  • Grăsimi: 19.6g
  • Grăsimi sat.: 12g
  • Proteine: 8.1g
  • Fibre: 1.4g
  • Zahăr: 19.3g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (119g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 7 voturi 2 comentarii

anonymous

Am sa o incerc,cred ca este foarte buna !

abuz

rozalia_t2016

Nimeni?

abuz