Petitchef

Placinta cu carne de bibilica

Carnea de bibilica este chiar speciala in comparatie cu a altor pasari de curte si la francezi este considerata o adevarata delicatesa. Carnea de bibilica este slaba, cu un continut de 5% grasime, fiind cea mai slaba dintre toate tipurile de carne de pasare. Are un continut de 78% proteine, nu contine zaharuri naturale sau zaharuri adaugate si are un continut redus de colesterol (75 mg)

Felul principal
8 porții
2 ore
2 ore
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • Forma de copt cu diametrul de 26 cm
  • caserola din fonta
  • hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Placinta cu carne de bibilica
    In caserola topiti untul. Adaugati bibilica si prajiti-o pe toate laturile.
  • Etapa 2 - Placinta cu carne de bibilica
    Apoi se adauga ceapa curatata, cotletul tocat, otet balsamic, vinul ab de porto, apa, cubul de bulion, sare si piper. Acoperiti si gatiti la foc mediu timp de 1h 30min.
  • Etapa 3 - Placinta cu carne de bibilica
    Dupa acest timp, lasati sa se racească bine pentru a manipula carnea. Impartiti bibilica si curatati-o bine de toata carnea. Desfaceti si carnea din cotletul de porc. Taiati salotele in jumatate si amestecati totul.
  • Etapa 4 - Placinta cu carne de bibilica
    Recuperati sosul din caserola si puneti-l intr-o cratita la pe foc mediu timp de o ora, amestecand ocazional.
  • Etapa 5 - Placinta cu carne de bibilica
    Se pune un aluat de foietaj in forma de copt si se toarna amestecul de carne si ceapa. Nivelati bine, apoi acoperiti cu felii de foie gras. Indoiti marginile aluatului peste umplutura.
  • Etapa 6 - Placinta cu carne de bibilica
    Acoperiti cu un alt aluat de foietaj si introduceti marginile sub primul aluat, pentru a da forma unei placinte. Faceti o gaura in centru si plasati o bucata de hartie de copt rulata pentru a permite aburului sa iasa.
  • Etapa 7 - Placinta cu carne de bibilica
    Aplicati galbenusul peste intreaga placinta si desenati modelele cu varful unui cutit.
  • Etapa 8 - Placinta cu carne de bibilica
    Coaceti 40 minute la 210° C.
  • Etapa 9 - Placinta cu carne de bibilica
    Si acum placinta dvs. de bibilica este gata sa fie gustata cu sos delicios.

Observații:

Vinul porto alb: il puteti inlocui cu vermut alb



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica - poza 2
Placinta cu carne de bibilica - poza 3
Placinta cu carne de bibilica - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

tool, 16/02/2022

Bine ar fi daca dati si un link de unde sa achitionam carnea.
Multumesc

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 08/01/2021

Pe buneeee??? Carne de bibilica, salote, vin de Porto, cub de bulion, foie gras???? "Caserola" din fonta? Mai oameni buni, pentru cine puneti voi retetele astea? Nu vedeti ca nu va mai urmareste nimeni?☹

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cateva cuvinte despre...carnea de bibilica Cateva cuvinte despre...carnea de bibilica „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează