Petitchef

Placinta cu carne de bibilica

Felul principal
8 porții
2 ore
2 ore
Ușor
Carnea de bibilica este chiar speciala in comparatie cu a altor pasari de curte si la francezi este considerata o adevarata delicatesa. Carnea de bibilica este slaba, cu un continut de 5% grasime, fiind cea mai slaba dintre toate tipurile de carne de pasare. Are un continut de 78% proteine, nu contine zaharuri naturale sau zaharuri adaugate si are un continut redus de colesterol (75 mg)

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 bibilica

400 gr cotlet de porc

400 gr salote

2 linguri otet balsamic

100 ml vin porto alb

150 ml apa

1 cub de bulion

unt

2 aluat de foietaj

150 gr foie gras

1 galbenus

Materiale

Forma de copt cu diametrul de 26 cm
caserola din fonta
hartie de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Placinta cu carne de bibilica
    In caserola topiti untul. Adaugati bibilica si prajiti-o pe toate laturile.
  • Etapa 2 - Placinta cu carne de bibilica
    Apoi se adauga ceapa curatata, cotletul tocat, otet balsamic, vinul ab de porto, apa, cubul de bulion, sare si piper. Acoperiti si gatiti la foc mediu timp de 1h 30min.
  • Etapa 3 - Placinta cu carne de bibilica
    Dupa acest timp, lasati sa se racească bine pentru a manipula carnea. Impartiti bibilica si curatati-o bine de toata carnea. Desfaceti si carnea din cotletul de porc. Taiati salotele in jumatate si amestecati totul.
  • Etapa 4 - Placinta cu carne de bibilica
    Recuperati sosul din caserola si puneti-l intr-o cratita la pe foc mediu timp de o ora, amestecand ocazional.
  • Etapa 5 - Placinta cu carne de bibilica
    Se pune un aluat de foietaj in forma de copt si se toarna amestecul de carne si ceapa. Nivelati bine, apoi acoperiti cu felii de foie gras. Indoiti marginile aluatului peste umplutura.
  • Etapa 6 - Placinta cu carne de bibilica
    Acoperiti cu un alt aluat de foietaj si introduceti marginile sub primul aluat, pentru a da forma unei placinte. Faceti o gaura in centru si plasati o bucata de hartie de copt rulata pentru a permite aburului sa iasa.
  • Etapa 7 - Placinta cu carne de bibilica
    Aplicati galbenusul peste intreaga placinta si desenati modelele cu varful unui cutit.
  • Etapa 8 - Placinta cu carne de bibilica
    Coaceti 40 minute la 210° C.
  • Etapa 9 - Placinta cu carne de bibilica
    Si acum placinta dvs. de bibilica este gata sa fie gustata cu sos delicios.

Video

YouTube

Observații:

Vinul porto alb: il puteti inlocui cu vermut alb

Poze

Placinta cu carne de bibilica, poza 1Placinta cu carne de bibilica, poza 2Placinta cu carne de bibilica, poza 3Placinta cu carne de bibilica, poza 4




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Placinta cu carne si bere
Placinta cu carne si bere
6 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu bere si carne
Placinta cu bere si carne
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Placinta de spaghete cu carne
Placinta de spaghete cu carne
6 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: