Petitchef

Tocanita cu carne de vitel

Felul principal
4 porții
20 min
90 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 gr carne de vitel

150 ml smantana


1 catel de usturoi

1/4 ardei rosu

4 linguri de ulei

sare

piper

boia de ardei

pasta de ardei iute

2 linguri de faina

un cub Knor de vita

Preparare

  • Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca. Cand s-a schimbat culoarea la carne se adauga boiaua de ardei, sare, piper, pasta de ardei iute, apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba la foc mic, adaugand cate putina apa, cand scade lichidul, pana se inmoaie bine.
    Intr-un castron se freaca faina cu cca 200 ml apa rece, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu formeze cocoloase, apoi se toarna peste carne, adaugand si apa, daca este necesar. Se lasa sa fiarba cateva clocote, se ia cratita de pe foc, se pune smantana;
    Se potriveste gustul cu sare si se presara patrunjel verde tocat.
    Tocanita se serveste cu mamaliguta calda.

Poze

Tocanita cu carne de vitel, poza 1Tocanita cu carne de vitel, poza 2Tocanita cu carne de vitel, poza 3



Comentarii (22):

10/12/2017

E ok, felicitari.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/02/2015

Fara cuvinte ,este foarte buna ,,bvo multumim pentru reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/04/2014

E super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/09/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/09/2016

FFF.BUNA CORNELIU P.ONESTI-BC.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 08/09/2016

Ceva intre tocana si ciulama ! Oare cum sa-i zicem? "Toclama" sau "Ciulacana" ?

(0) (0) Abuz
08/09/2016

"s-a schimbat culoarea la carne" Ai vrut poate sa scrii "culoarea carnii" Inca o proba de incultura foarte vasta!

(0) (0) Abuz
19/12/2013

O sa incerc

(0) (0) Abuz
22/11/2013

Se pare ca e o reteta usoara si ffff buna.....

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Daca am pus smintina de ce mai pun faina? Daca pun ardei de ce mai pun si pasta de ardei?

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita cu carne de vitel
Tocanita cu carne de vitel
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tocanita cu carne de vita si ciuperci
Tocanita cu carne de vita si ciuperci
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tocanita de cartofi cu carne de vitel
Tocanita de cartofi cu carne de vitel
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: