Petitchef

Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida

Printre rețetele de mâncare consistentă și gustoasă se află și această rețetă. O rețetă reconfortantă pe care ne place să o transmitem din generație în generație ;-) Și pentru că faci parte din familia noastră, o împărtășim și cu tine!
Felul principal
4 porții
15 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Materiale

  • oală sub presiune

Preparare

  • Tăiați carnea în bucăți de mărime medie. Ar trebui să fie toate de aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească uniform. Asezonați cu sare și piper.
    Turnați un strop de ulei de măsline în oala sub presiune. Rumeniți carnea pe fiecare parte, apoi dați deoparte.
  • Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Spălați și tăiați prazul și ardeiul. Rumeniți legumele la foc mediu în tigaie. Adăugați șofranul și amestecați bine. Rumeniți cateva minute apoi adăugați rosiile tocate. Mai căliți pentru căteva minute. Adăugați carnea călită anterior.
  • Spălați și curățați morcovii și tăiați-i felii. Adăugați morcovii și condimentele: rozmarin, dafin, boabe de piper și boia dulce.
  • Spălați, curățați și tăiați cartofii apoi adăugați-i în oală. Adăugați vinul alb și cubul supă (dizolvat în putină apă fierbinte). Acoperiți totul cu apă.
  • Inchideți oala sub presiune și gătiți timp de 30 de minute, până când supapa de la oala sub presiune se ridică. Timpul de gătire va depinde de bucata de carne folosită.
  • După acest timp, opriți focul, eliberați toată presiunea din oala prin supapă (conform instrucțiunilor producătorului). Deschideți și serviți tocăniță într-o farfurie adâncă.
  • Gata!

Observații:

Cum se îngroașă sosul? Scoateți capacul și lăsați bulionul să se reducă.

Urmați instrucțiunile pentru oala dvs. sub presiune.

Poze

Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida, poza 1
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida, poza 2
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida, poza 3
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! De ce sa consumam carne de vita? De ce sa consumam carne de vita? Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei