Petitchef

Tocanita de vitel

Felul principal
4 porții
40 min
65 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1,2 kg pulpa vitel

3 cepe potrivite



5 - 6 catei de usturoi

3 rosii in bulion + o cana bulion

3 linguri pasta de ardei

2 linguri ulei

sare, piper, oregano, chimen

boia iute sau dulce, cum va place

Preparare

  • Incepem prin a taia carnea bucatele destul de mici, cam de 1 cm. Incingem cele 2 linguri de ulei si prajim carnea in 2 sau 3 transe, pentru ca sa stea lejer, si toate bucatile de carne sa fie in contact cu tigaia. Scoatem carnea prajita intr-un vas si o lasam sa se odihneasca.
  • Daca nu ramane suficient lichid in tigaie, mai putem adauga putin ulei cand prajim a doua sau a treia oara carnea.Tocam ceapa si usturoiul marunt, fie folosind un tocator, fie manual. Le punem la calit in zeama ramasa in tigaie de la carne si le lasam vreo 10 minute la foc.
  • Apoi adaugam pasta de ardei, rosiile tocate marunt si sosul de rosii. Fierbem inca 10 minute si aruncam in tigaie morcovii tocati, 1 lingurita de boia, oregano, 1 lingurita de chimen, sare, piper. E timpul sa punem carnea si 2 cani de apa. Amestecam bine ca sa se imprastie condimentele uniform, si lasam sa fiarba la foc mic 45 de minute, timp in care mai aruncam un ochi sa nu cumva sa se lipeasca de vas.
  • Dupa cele 3 sferturi de ora in care a fiert carnea, adaugam cartofii taiati cubulete si mai lasam la foc vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai puneti un pahar cu apa si amestecati din cand in cand ca sa se patrunda uniform toate cele.Aceasta tocanita este excelenta cu o salata de varza sau niste muraturi. Se serveste calda si are aproximativ 200 calorii la 100 grame.

Poze

Tocanita de Vitel, poza 1Tocanita de Vitel, poza 2Tocanita de Vitel, poza 3Tocanita de Vitel, poza 4Tocanita de Vitel, poza 5Tocanita de Vitel, poza 6Tocanita de Vitel, poza 7
B Bucataria Furnicutilor



Comentarii:

26/07/2013

Bunnnnnnnnna rau

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita de vitel ardeleneasca
Tocanita de vitel ardeleneasca
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tocanita de vitel
Tocanita de vitel
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tocanita de vitel cu orez.
Tocanita de vitel cu orez.
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Buddha bowl cu somon
Buddha bowl cu somon
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Marocan Tajine sau tocanita la aburMarocan Tajine sau tocanita la abur

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: