Petitchef

Friptura de fazan



Fazanul este o delicatete. Este foarte bun la gust, dar pregatirea lui pana la etapa de al savura din farfurie, nu este asa de simpla si de ea depinde si gustul si fragezimea carnii. Eu am primit un fazan gata pregatit si am trecut direct la la faza pregatire pentru friptura. Cu o zi inainte, pregatim fazanul, il curatam bine, il spalam, il stergem cu un prosop curat. Apoi il ungem cu ulei de masline si il condimentam (si in interior si la exterior) cu sare, piper si un condiment pe baza de enzime pentru fragezimea carnii, marca Kotanyi, peste care turnam un pahar de vin rosu. In acest bait il dam la frigider si-l lasam peste noapte.





A doua zi cand il pregatim, pentru ca are carnea destul de tare, se poate opta pentru o fierbere prealabila. Eu am introdus fazanul direct intr-o Punga Magica. Se adauga dupa preferinte, rozmarin sau busuioc, foaie de dafin, boia de ardei. Eu am pus doar salvie, sare, piper si boia de ardei dulce si desi pe instructiunile de la punga magina scrie ca nu necesita lichid, eu am pus totusi o ceasca de supa de carne si putin vin rosu. Apoi am introdus tava la cuptor pentru 1 ora si 30 min.





Cu un sfert de ora inainte de a fi gata, se rupe punga magica si mai lasam putin, cat sa devina crocant. Fazanul se serveste cu garnitura de legume sau cartofi piure (sau natur) si cu sosul din tava. Daca la sosul din tava adaugan suc de portocala este si mai special. De aceea l-am servit la masa alaturi de o Salata de sfecla rosie cu portocale. Incercati... s-ar putea sa va placa.












Comentarii:

22/04/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Perfect


perfect

(0) (0) Abuz
04/11/2012

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de fazan
Friptura de fazan
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura din pulpe de pui la capac
Friptura din pulpe de pui la capac
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura dietetica
Friptura dietetica
2 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Friptura de ied la cuptor (reteta video)
Friptura de ied la cuptor (reteta video)
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura Orloff
Friptura Orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cum gatim corect o friptura – testul degetului Cum gatim corect o friptura – testul degetului Friptura de miel de Paste Friptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei