Petitchef

Gratar de porc cu sparanghel

Gratar de porc cu sparanghel Pasul I : am spalat carnea de porc (ceafa), am uscat-o, am batut-o cu ciocanul, si am condimentat-o cu sare, piper, boia, si am lasat-o la frigider.Pasul II : am taiat putin din coditele de sparanghel, partea mai tare, si apoi i-am curatat cu cutitul economicAm pus intr-o oala mare multa apa, in care am pus putina sare, putin zahar si un cub de unt. Sparanghelul era extrem de tanar si fraged, asa ca l-am lasat 4 minute, pun in apa din momentul cand apa clocotea, si astfel a ramas crocant, nu s-a muiat. Apoi l-am sotat in 2 linguri ulei de masline.
Apoi, mi-am antrenat bicepsii la un sos olandez. Am folosit 3 galbenusuri, jumatate pachet de unt, zeama de la lamaie mica, putina sare, 2 lingurite mustar simplu si putin patrunjel. Untul l-am pus la topit, apoi l-am strecurat, ca sa scap de spuma formata. Am pus toate ingredientele, in afara untului, intr-un vas, pe care l-am pus pe bain-marie, am inceput sa amestec vartos cu un tel in forma de para, cu miscari circulare, insistand pe fundul vasului. In timp ce amestecam, turnam si din untul topit, cate putin. Am tot amestecat, pana amestecul a devenit gros-gros si ma durea mana rau. Da' a meritat efortul. Am luat sosul de pe foc, si cand s-a racit, am mai adaugat o lingura de smantana si patrunjelul tocat. Foarte bun sosul, e prima oara cand il fac si o sa il refac, cu siguranta.Am prajit carnea pe gratarul bine incins. De fapt, el, sotul, a prajit-o. El alege mereu treburile mai grele ;-D.E prima oara cand mananc si gatesc sparanghel, si am fost foarte incantata, e o leguma fina, deosebita, o sa mai caut retete si voi mai presta.







Comentarii:

15/03/2013

E excelent

(0) (0) Abuz
18/02/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează