Petitchef

Inghetata de prune

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
? 450 gr prune coapte, curatate de samburi si impartite in cate 4 bucati ? 125 ge zahar tos ? 4 galbenusuri ? 125 gr zahar pudra ? 280 ml frisca lichida

Mod de preparare: 1. Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera cratita, apoi lasa-le sa fiarba usor 10 minute, pana cand prunele s-au inmuiat.Fa prunele piure si lasa-le sa se raceasca 20 minute. 2. Pune galbenusurile cu 100 gr zahar pudra intr-un vas la bain-marie.Bate-le cu telul pana cand amestecul s-a incalzit.Ia bolul de la caldura si continua sa le bati cu mixerul pana cand si-au triplat volumul.Lasa amestecul sa se raceasca. 3. Bate frisca cu restul de zahar pudra.Adauga la frisca batuta piureul de prune si amestecul cu galbenusri si bate-le usor.Toarna amestecul obtinut intr-un vas de plastic si da-l la congelator ,amestecandu-l din 2 in 2 ore, pana se va intari.








Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Inghetata cu mango/ mango ice cream
Inghetata cu mango/ mango ice cream
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Inghetata de martipan
Inghetata de martipan
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Inghetata de casa-petitchef
Inghetata de casa-petitchef
8 porții
4 ore
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chec cu inghetata
Chec cu inghetata
10 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!Retete dulci cu pruneRetete dulci cu pruneInghetata - delicioasa, facuta acasaInghetata - delicioasa, facuta acasa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: