Petitchef

Mâncare de bame /Bame Yeme?i



Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu p?staia fraged?, pentru c? cele b?trâne devin cleioase atunci când sunt g?tite. Pentru a preveni apari?ia acestui clei putem l?sa bamele acoperite cu un strat de ro?ii cur??ate ?i t?iate în buc??ele m?car 30 de minute, sau putem op?ri bamele în ap? cu o?et sau bor?.

INGREDIENTE:

½ kg bame tinere

o ceap? medie

trei ro?ii mari c?rnoase

p?trunjel

sare ?i piper

MOD DE PREPARARE:

Se cur??? bamele de codi??, se spal? bine ?i se pun într-un vas, ro?iile sunt cur??ate de coaj? ?i se taie în buc??ele mici dup? care sunt ad?ugate peste bame, se las? a?a cel pu?in 30 de minute. Se cur??? ceapa ?i se taie în buc??ele mici. Într-o cr?ticioar? se pune pu?in ulei ?i se c?le?te ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaug? ?i bamele împreun? cu ro?iile. Se c?lesc un pic dup? care se adaug? un pahar mare de ap? ?i se condimenteaz? dup? gust cu sare ?i piper. Dac? dori?i pute?i ad?uga ?i un cartof. Bamele se fierb pân? se înmoaie, când este gata se adaug? p?trunjelul tocat m?runt. Se serve?te cald?, fie simpl?, fie al?turi de carne de pui sau vit?.












Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Mancare de bame
Mancare de bame
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: