Paste cu sos de fenicul

Ingrediente:
300 g paste penne50 ml ulei de m?sline
dou? cepe
smîntîn?
doi c??ei de usturoi
150 ml vin alb demisesc
dou? buc??i de fenicul
dou? portocale
50 g unt
100 g parmezan
busuioc verde
sare, piper
praz
mozzarella
Preparare:
Fenicululse cur???, se spal? ?i se taie julien. Ceapa?i usturoiulse cur??? de foi, se spal? ?i se toac? m?runt sau se taie în felii sub?iri. Se încinge uleiul într-o crati??, se pune ceapa, se c?le?te pîn? cînd devine sticloas?, apoi se adaug? usturoiul?i feniculul.
Se c?lesc pîn? cînd devin aurii, se toarn? vinul ?i se mai fierbe înc? cinci minute, timp în care feniculul se înmoaie, iar vinul se evapor?.
Se adaug? sucul de la portocale, untul, sarea ?i piperul. Se adaug? smîntîn? ?i se las? la fiert la foc mic pîn? cînd scade sosul.
Pastelese fierb în ap? cu un praf de sare, se trec sub un jet de ap? rece, se pun într-o strecur?toare la scurs, apoi se a?az? într-un castron.
Se toarn? deasupra sosul de fenicul, se presar? parmezanulras, busuiocul tocat, se amestec? ?i se servesc imediat.

Pofta buna!
© 2009 Restaurante de Lux. Toate drepturile rezervate.
Comentarii
anonymous
Foarte buna !