Petitchef

Paste de orez cu creveti si legume

Paste de orez cu creveti si legume
V-am mai povestit si cu alte ocazii despre Andra. E prietena mea cea mai buna ever since eram mici si faceam impreuna supa la plic (dirty, dirty secret). In afara de un tort de bezea in forma de inima pe care l-a executat cand eram prin liceu, nu-mi amintesc sa fi avut prea mari scapari prin bucatarie. Dar cum the cooking frenzy e o chestie ce pare a fi molipsitoare, in ultima vreme domnisoara imprumuta tot mai des tava de briose si evolueaza la mixer cu talente de nici nu le banuiam. Ma rog, nu despre asta vroiam sa povestesc, ci despre cum m-a invatat draga de ea sa fac paste de orez bune-bune. Si mai mult de atat - super-simplu!
1st of all, avem nevoie de: paste de orez (doh), cativa creveti, un ardei gras, ciuperci, un morcov si sos de soia. Desigur, cantitatile vor varia in functie de foame, pofte si ce aveti prin frigider ;)
Ciupercile se taie sferturi si se calesc in unt (sau ulei de orez, daca you wanna go Asia all the way :P - se gaseste in hypermarketuri, azi am vazut la Carrefour, de exemplu), iar morcovul si ardeiul se taie bastonase (sau se dau pe razatoarea mare daca n-ai chef de martuntzit nervii) si se prajesc nu foarte tare - cat sa mai ramana crocante.
De asemenea, si crevetii se pun putin la prajit - cat sa capere o usoara culoare roz - sunt gata intr-un minut, aveti grija sa nu se chirceasca, altfel o sa mancati ceva intre cauciuc si soric (not in a good way...)
Cat despre pastele de orez - atentie! nu se fierb, ci se pun in apa fierbinte intre 5 si 10 minute, pana se inmoaie.
Bagam apoi totul in wok, turnam sos de soia and we stirr it like there's not tomorrow.
Delicios chiar si rece, a doua zi.
Intre timp eu am fost din nou la magazinul de chinezariidin megadubiosul Dragon Rosu si am refacut provizia de sos de soia, ardei iute uscat, ulei de susan si alte balarii, plus am cumparat paste de orez, de fasole si de cartofi dulci - can't wait to try them.







Comentarii:

24/01/2015

Ce fel de noodles sunt aia ? Orez simplu sau din aia Thai in amestec ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/09/2014

Să-ți bagi pula-n romgleza ta!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
08/09/2013

Coooolll de bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/06/2014

Great job darling!!!arata foarte apetisant...

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Bun de tot

(0) (0) Abuz
28/10/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
15/10/2013

SUPER TARE

(0) (0) Abuz
13/10/2013

Ne place mult de tine si reteta ta!

(0) (0) Abuz
19/07/2013

I will try this. It looks delicious.

(0) (0) Abuz
11/01/2013

Super chiar acum sunt in bucatarie :D

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu somon și dovlecel
Paste cu somon și dovlecel
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați
Paste cu dovleac și carne din cârnați
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu pui si gorgonzola
Paste cu pui si gorgonzola
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Retete cu... creveti Retete cu... creveti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează