Petitchef

Paste de orez cu creveti si legume

V-am mai povestit si cu alte ocazii despre Andra. E prietena mea cea mai buna ever since eram mici si faceam impreuna supa la plic (dirty, dirty secret). In afara de un tort de bezea in forma de inima pe care l-a executat cand eram prin liceu, nu-mi amintesc sa fi avut prea mari scapari prin bucatarie. Dar cum the cooking frenzy e o chestie ce pare a fi molipsitoare, in ultima vreme domnisoara imprumuta tot mai des tava de briose si evolueaza la mixer cu talente de nici nu le banuiam. Ma rog, nu despre asta vroiam sa povestesc, ci despre cum m-a invatat draga de ea sa fac paste de orez bune-bune. Si mai mult de atat - super-simplu!

1st of all, avem nevoie de: paste de orez (doh), cativa creveti, un ardei gras, ciuperci, un morcov si sos de soia. Desigur, cantitatile vor varia in functie de foame, pofte si ce aveti prin frigider ;)
Ciupercile se taie sferturi si se calesc in unt (sau ulei de orez, daca you wanna go Asia all the way :P - se gaseste in hypermarketuri, azi am vazut la Carrefour, de exemplu), iar morcovul si ardeiul se taie bastonase (sau se dau pe razatoarea mare daca n-ai chef de martuntzit nervii) si se prajesc nu foarte tare - cat sa mai ramana crocante.
De asemenea, si crevetii se pun putin la prajit - cat sa capere o usoara culoare roz - sunt gata intr-un minut, aveti grija sa nu se chirceasca, altfel o sa mancati ceva intre cauciuc si soric (not in a good way...)
Cat despre pastele de orez - atentie! nu se fierb, ci se pun in apa fierbinte intre 5 si 10 minute, pana se inmoaie.
Bagam apoi totul in wok, turnam sos de soia and we stirr it like there's not tomorrow.
Delicios chiar si rece, a doua zi.
Intre timp eu am fost din nou la magazinul de chinezarii din megadubiosul Dragon Rosu si am refacut provizia de sos de soia, ardei iute uscat, ulei de susan si alte balarii, plus am cumparat paste de orez, de fasole si de cartofi dulci - can't wait to try them.






Comentarii:

24/01/2015

Ce fel de noodles sunt aia ? Orez simplu sau din aia Thai in amestec ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/09/2014

Să-ți bagi pula-n romgleza ta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/09/2013

Coooolll de bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/06/2014

Great job darling!!!arata foarte apetisant...

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Bun de tot

(0) (0) Abuz
28/10/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
15/10/2013

SUPER TARE

(0) (0) Abuz
13/10/2013

Ne place mult de tine si reteta ta!

(0) (0) Abuz
19/07/2013

I will try this. It looks delicious.

(0) (0) Abuz
11/01/2013

Super chiar acum sunt in bucatarie :D

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Paste de orez
Paste de orez
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Paste de orez cu sos ragu'
Paste de orez cu sos ragu'
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Paste de orez cu sos ragu'
Paste de orez cu sos ragu'
8 porții
1h15m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Vopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de PasteOrez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: