Petitchef

Placinta cu cas proaspat de oi

Placinta cu cas proaspat de oi o placinta care mereu aminteste de primavara,avind in vedere ca ingredientul principal este casul proaspat de oi.
o reteta simpla ,la indemina noastra,improvizata de mine pe loc,astazi:un aluat din 400 g faina,150 ml lapte si 150 ml kefir,12 g drojdie proaspata, 50 g zahar,50 ml ulei si ceva razatura lamiie ,esenta de rom,aluat ce se lasa la crescut ,cca 1 ora,timp in care preparam umplutura:500-600 g cas,3 oua,100 g miere de albine,arome,bine amestecate.
eu am facut doua foi pe care le-am umplut cu compozitia de mai sus ,le-am dat cu galbenus de ou amestecat cu lapte,le-am lasat inca 30 minute in tava sa creasca si le-am copt la foc moderat,timp de cca ora,mai exact pina cind s-au rumenit.
se pot rula insa ,invirti ,se poate da orice forma doriti.aluatul iese pufos,iar specificul placintei este ca are un gust pregnant de cas,iar cantitatea mica de indulcitor folosita-la mine mierea-concura la realizarea acestui gust.







Comentarii:

23/11/2021

Fff. buna

(0) (0) Abuz
04/10/2012

Mierea de albine prelucrata termic devine toxica!Acest reparat devine otrava!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează