Petitchef

Placinta Extraordinara cu Dovleac Copt, Ricotta si Spanac

Chiar a fost EXTRAORDINARA! Am fost foarte mandra de mine si de creatia mea ieri - azi sunt doar nostalgica pt ca am mancat-o pe toata de ieri si tare as mai vrea o portie... Dar n-are nimic - fac din nou in weekend ;)


E un pic mai migaloasa decat o placinta obisnuita, dar credeti-ma -merita!

Primul pas - coptul dovleacului.
Eu aveam un dovleac mititel si lunguiet (de vreo 500g), pe care l-am taiat pe jumatate pe lung si i-am scos semintele. Am pus in mojar 1 lingura seminte de fenicul si 1 lingura boabe de coriandru, impreuna cu 2 ardei iuti uscati, sare si piper si le-am zdrobit bine. Am uns jumatatile de dovleac cu ulei de masline, le-am presarat cu condimente si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mic, sa se coaca - cam 40 de minute.


Separat am calit 2 catei de usturoi taiati felii + cateva frunzulite de oregano intr-o lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute am adaugat spanacul - congelat (vreo 200g) + un praf de nucsoara, sare si piper. Am lasat pe foc pana s-a decongelat + inca 3-4 minute :p


Va mai trebuie ricotta/branza de vaci (vreo 400g) +/- telemea sfaramata , un pachet de foi de placinta si cam 50g unt topit.

Acum - asamblarea: am uns forma de tarta cu unt, si am acoperit-o cu vreo 4 foi de placinta (ungand fiecare foaie cu unt topit). Peste am presarat jumate din dovleac, jumate din spanac si jumate din branza. Am acoperit cu inca 4 foi de placinta (again, am uns-o pe fiecare in parte cu unt), si deasupra celelate jumatati de dovleac/spanac/branza + inca 4 foi de placinta.


Am taiat placinta in felii, si am tunat peste 1 ou batut cu 100ml smantana lichida si ceva parmezan ras.


Se coace frumusel la cuptor (180grade) pana devine aurie si crocanta si se devoreaza cu multa, multa pofta :D








Comentarii (23):

17/01/2014

Intradevar EXTRAORDINARA! Am pregatit-o cu mici modificari; aveam 2 foi de aluat pt "pie" tip chicken pot pie, deci am amestecat toate ingredientele pt umplutura fara sa mai fac straturi. E absolut fenomenala aceasta reteta. Felicitari sefului care a creat asa bunatate si a impartasit-o cu noi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/12/2013

Abia astept sa o ancerc.

(0) (0) Abuz
13/11/2013

De incercat toamna

(0) (0) Abuz
11/11/2013

N-am facut-o, dar pare buna. O s-o incerc, e interesanta.

(0) (0) Abuz
greku, 03/11/2013

FAINA

(0) (0) Abuz
03/11/2013

Cred ca e ffff buna.....

(0) (0) Abuz
01/11/2013

Excelenta,imi place!

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Bun

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Nemaipomenita combinatia,f.buna

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Cred ca este delicioasa.Merita preparata.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu spanac si stevie
Placinta cu spanac si stevie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Placinta cu spanac
Placinta cu spanac
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Placinta cu spanac si branza de burduf
Placinta cu spanac si branza de burduf
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenS-au copt ciresele!S-au copt ciresele!Semintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: