Petitchef

Placinta Extraordinara cu Dovleac Copt, Ricotta si Spanac

Placinta Extraordinara cu Dovleac Copt, Ricotta si Spanac Chiar a fost EXTRAORDINARA! Am fost foarte mandra de mine si de creatia mea ieri - azi sunt doar nostalgica pt ca am mancat-o pe toata de ieri si tare as mai vrea o portie... Dar n-are nimic - fac din nou in weekend ;)

E un pic mai migaloasa decat o placinta obisnuita, dar credeti-ma -merita!

Primul pas - coptul dovleacului.
Eu aveam un dovleac mititel si lunguiet (de vreo 500g), pe care l-am taiat pe jumatate pe lung si i-am scos semintele. Am pus in mojar 1 lingura seminte defeniculsi 1 lingura boabe de coriandru, impreuna cu 2 ardei iutiuscati, saresi pipersi le-am zdrobit bine. Am uns jumatatile de dovleac cu ulei de masline, le-am presarat cu condimente si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mic, sa se coaca - cam 40 de minute.

Separat am calit 2 catei de usturoitaiati felii + cateva frunzulite de oreganointr-o lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute am adaugat spanacul- congelat (vreo 200g) + un praf denucsoara, sare si piper. Am lasat pe foc pana s-a decongelat + inca 3-4 minute :p


Va mai trebuiericotta/branza de vaci(vreo 400g) +/- telemea sfaramata , un pachet de foi de placinta si cam 50gunt topit.

Acum - asamblarea: am uns forma de tarta cu unt, si am acoperit-o cu vreo 4 foi de placinta(ungand fiecare foaie cu unt topit). Peste am presarat jumate din dovleac, jumate din spanac si jumate din branza. Am acoperit cu inca 4 foi de placinta (again, am uns-o pe fiecare in parte cu unt), si deasupra celelate jumatati de dovleac/spanac/branza + inca 4 foi de placinta.

Am taiat placinta in felii, si am tunat peste 1 ou batutcu 100ml smantana lichidasi ceva parmezanras.

Se coace frumusel la cuptor (180grade) pana devine aurie si crocanta si se devoreaza cu multa, multa pofta :D







Comentarii (23):

17/01/2014

Intradevar EXTRAORDINARA! Am pregatit-o cu mici modificari; aveam 2 foi de aluat pt "pie" tip chicken pot pie, deci am amestecat toate ingredientele pt umplutura fara sa mai fac straturi. E absolut fenomenala aceasta reteta. Felicitari sefului care a creat asa bunatate si a impartasit-o cu noi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/12/2013

Abia astept sa o ancerc.

(0) (0) Abuz
13/11/2013

De incercat toamna

(0) (0) Abuz
11/11/2013

N-am facut-o, dar pare buna. O s-o incerc, e interesanta.

(0) (0) Abuz
greku, 03/11/2013

FAINA

(0) (0) Abuz
03/11/2013

Cred ca e ffff buna.....

(0) (0) Abuz
01/11/2013

Excelenta,imi place!

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Bun

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Nemaipomenita combinatia,f.buna

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Cred ca este delicioasa.Merita preparata.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează