Petitchef

Pui cu ciuperci negre shiitake

Pui cu ciuperci negre shiitake

Aceasta mancare delicioasa imi aduce mereu aminte de copilasi chinezi...da, de zeci si sute de copilasi chinezi zglobii si zgomotosi, hazlii, neastamparati si infometati...Prima data am savurat aceasta mancare la o gradinita din China unde predam engleza. La pranz se servea masa intr-o cantina mare unde se strangeau copilasii care se asezau cumintei la mese ca sa isi manance pranzul. Si imi aduc aminte ce fericiti erau atunci cand li se aducea la masa mancarea lor preferata: pui cu ciuperci negre. Pe langa faptul ca este foarte satioasa, are si un gust delicios, ciupercile negre ii dau un gust aparte, aromat si tare placut. De la bucatarii acelei cantine am furat aceasta reteta si iata, astazi am aplicat-o in bucataria mea.
Ne trebuie:


3 pulpe de pui dezosate fara piele
1 fir de praz
1 morcov
5 ciuperci negre shiitake uscate
1 bucata de ghimbir
3 catei de usturoi
albusul de la 1 ou
3 lingurite de ulei
3 lingurite sos de soia
1 lingurita vin de orez
1 lingurita amidon
1 praf de sare

Inainte de a ne apuca sa gatim aceasta mancare, primul lucru si primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa punem la inmuiat in apa calda ciupercile negre, deoarece ele necesita mai mult timp pana se rehidrateaza. Uscate, ele arata cam asa:



asadar, ele se pun intr-un castron cu apa calda si se lasa la inmuiat


apoi taiem pulpitele de pui in bucati mai mici,



adaugam un pic de sare


apoi peste ele adaugam albusul de ou, 1 lingurita sos de soia, otetul de orez si amidonul


amestecam totul si dam la frigider apoi incepem sa taiem legumele:

morcovii ii taiem cam asa:


usturoiul se prepara dupa tehnica urmatoare: se ia un catel de usturoi


se aseaza peste el lama unui cutit si apoi se loveste puternic lama cutitului


usturoiul va fi zdrobit, dar nu de-a dreptul pisat, in felul acesta el isi va elibera toate aromele placute. apoi se toaca cu cutitul, dar nu foarte marunt; se procedeaza la fel si cu ceilalti catei de usturoi


prazul se taie fasii


iar ghimbirul feliute


scoatem ciupercile de la inmuiat si le taiem fasii


bucatelele de pui se prajesc in wok pana capata o culoare placuta, se scot si se pun deoparte


se reaseaza wok-ul pe foc si se adauga usturoiul, prazul si ghimbirul


se calesc impreuna cateva secunde, apoi se adauga morcovii


ciupercile negre taiate


si apoi bucatelele de pui prajite


se amesteca totul, se mai lasa cateva secunde, se adauga sosul de soia, se mai lasa pe foc 1 minut pana se intrepatrund toate gusturile si aromele


se aseaza pe farfurie


si se savureaza


se serveste cu mare placere si bucurie, asa cum serveam eu...in rasete cristaline de copii ...








Comentarii:

08/11/2020

Foarte bun! Intrebare : Se pot reincalzi ciupercile pentru a le consuma a doua zi?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/10/2013

Comentariul tău:sanatoasa si savuroasa

(0) (0) Abuz
08/07/2012

Multumesc mult pentru reteta! pur si simplu am savurat-o

(0) (0) Abuz
15/10/2011

Arata f bine si e sanatoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu taitei (expres)
Pui cu taitei (expres)
1 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui tandoori petitchef
Pui tandoori petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Secretele Coacazelor Negre Secretele Coacazelor Negre

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează