Petitchef

Ras malai

Ras malai Din cand in cand revin cu fotografii ''vintage'' :) si retete scrise in diverse locuri de-a lungul anilor. Intr-o vreme am experimentat bucataria indiana si incet o sa scriu si aici ce am incercat.

Se face intai paneer-ul (branza proaspata de casa)
- 1L de lapte si cateva linguri de zeama de lamaie
- laptele se pune la fiert intr-o olita, cand incepe sa clocoteasca punem zeama de lamaie si amestecam incontinuu pana se branzeste
- turnam continutului oalei printr-un tifon si trecem pe sub un jet de apa rece sa scapam de gustul de lamaie
- stoarcem bine branza prin tifon si gata paneer-ul

- branza astfel obtinuta se framanta pana devine o masa compacta si cremoasa, eu aveam niste paneer de cateva zile si tot s-a framatat superb, o apasam/sleim de masa pana devina pastoasa apoi o framantam intr-o coca compacta pe care o vom diviza in bile de marimea unei nuci
- avem nevoie de o kukta (oala cu fierbere sub presiune)
- punem la fiert 1,25 ml apa si 125-150g zahar si cand incepe sa fiarba punem bilele de branza si acoperim oala. Cand incepe sa fluiere se mai lasa 7 minutes si gata.
! Bilele se dubleaza ca marime deci oala trebuie sa fie spatioasa.

Pana aici desertul se numeste bengali rasgulla :) ( bilute in sirop dulce, care desi simple sint o surpriza placuta)

Atentie: daca bilele n-au fost framantate suficient, se pot destrama insa le puteti servi acoperite cu inghetata de vanilie sau le transforma in ras malai

- 750ml lapte se pun pe foc amestecand incontinuu sa nu se lipeasca pana ramane 2/3 din cantitate
- adaugam 2-3 linguri de zahar, 1/4 lingurita de cardamom si bilele de branza (stoarse putin) si mai fierbem cateva minute
- se servesc cu fistic si migdale macinate










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rasturnata cu mere si branza de capra
Rasturnata cu mere si branza de capra
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu brinza feta
Placinta cu brinza feta
8 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tarta cu fructe rapida
Tarta cu fructe rapida
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu branza dulce
Placinta cu branza dulce
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Orez cu lapte(reteta egipteana)
Orez cu lapte(reteta egipteana)
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Ras el hanout - buchet de arome orientale Ras el hanout - buchet de arome orientale Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Dulciuri cu malai Dulciuri cu malai

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează