Petitchef

Salau pe ...teflon

Azi am avut peste proaspat.
Cred ca deja se stie ca este foarte important gradul de prospetime al pestelui care va fi pregatit.
Este proaspat atunci cand are urechile rosii,carnea tare pe burta si ochii foarte limpezi si sticlosi.
Salaul este un peste slab de apa dulce foarte bun pentru diete.
L-am taiat pe burta si l-am curatat de intestine ,l-am taiat in bucati potrivite.
L-am spalat in cateva ape reci,apoi l-am scufundat repede in apa clocotinda,apoi l-am scos pe o spumiera si l-am decojit de pielea cu solzi si inotatoare.
Ramane alb si frumos.
Am dat cu sare si piper pe fiecare bucata de peste si l-am asezat pe tigaia de teflon fierbinte.
Am acoperit cu un capac...si dupa aproape 10 minute le-am intors pe partea cealalta.
S-au rumenit perfect bucatile de salau !
Pestele e bun cu usturoi ,sau cu lamaie...pe langa un orez sau niste cartofi natur.



Pofta buna!






Comentarii:

11/03/2013

Cartofii nu au ce cauta, langa salau, salaul este o carne alba fara grasimi, langa cartofi devine, ffffff anecacios, oricata lamaie ai pune

(0) (0) Abuz
18/07/2011

Portie de criza...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salau cu ciuperci
Salau cu ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salau de nil cu sos de capere
Salau de nil cu sos de capere
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salau de dunare in sos de vin cu ciuperci
Salau de dunare in sos de vin cu ciuperci
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salau la cuptor
Salau la cuptor
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salau in crusta de bere
Salau in crusta de bere
3 porții
1 h 15 m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei