Petitchef

Scrumbie la cuptor ( Mackerel cooked in oven)

Scrumbie la cuptor ( Mackerel cooked in oven)
Scroll down for English recipe.


My favorite fish. Directly from the Danube.
Pestele meu favorit. Direct din Dunare.



De data asta am facut scrumbia la cuptor, asa cum am invatat de la soacra mea. Mai intai trebuie invelita in hartie.
Si in tava direct in cuptorul incins la foc mare (200 C) cam 1 ora, sau pana incepe sa miroasa :D
O scoti din cuptor o lasi putin sa se racoreasca si cu un cutit ascutit cureti hartia. N-are numic daca ramane si niste piele lipita de hartie. Pui scrumbiile pe un platou si , asa calde, le sarezi si le stropesti cu zeama de la 2-3 lamai.
Mie imi place scrumbia rece, parca atunci cand e calda e mai grea la ficat.

This time I cooked the mackerel in oven, as I learned from my mother in law. First, the fish must be wrapped in parchment paper. Because it is a fat fish, it will be cooked with no extra grease.
Put all fish in a tray and and place it in heated oven (at 200 C) for about 1 hour.
Take the tray out from the oven and let it cool for 10 minutes. Unwrap the paper using a sharp knife if needed. Place the fish on a large plate, spatter with a lot of lemon juice (from 3 lemons), sprinkle salt and leave them to cool.
Eat it with extra lemon juice and fresh bread.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Scrumbie la cuptor
Scrumbie la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Scrumbie de dunare la gratar
Scrumbie de dunare la gratar
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Scrumbie la grill (gratar)
Scrumbie la grill (gratar)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Scrumbie de dunare marinata
Scrumbie de dunare marinata
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Scrumbie proaspata marinata
Scrumbie proaspata marinata
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana
Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează