Petitchef

Sparanghel cu prosciutto


Aseara aveam pofta de ceva ... asa :) si uitati ce-am gasit.
Reteta este simpla de tot, rezultatul savuros si frumusel de-a dreptul. N'est-ce pas? :)

Cantitatile nu au importanta pt ca depinde de numarul de meseni.

Sparanghelul verde se curata in felul urmator:
1. il flexam tinandu-l de cele 2 capete, partea lemnoasa se rupe fara efort de partea frageda
sau
2. punem sparanghelul pe un fund de lemn si incepand de la capatul lemnos il ''batem'' si avansam usurel cu lama unui cutit pe sparanghel (il va cresta doar) pana ajungem acolo unde bucatica lemnoasa se termina si veti vedea ca lama trece pana jos fara probleme.

- se incinge cuptorul la 400F
- o tava se acopera cu folie de aluminiu ori hartie de pergament
- se pune o pata de ulei de masline pt ca vom tavali prin ea firele de sparanghel

- se presara piper proaspat macinat
- fiecare sparanghel de inveleste in cate o feliuta de prosciuto (pt italieni) ori sunca de serrano (pt spanioli) ... sint aproape identice
- se da tava la cuptor pt aproximativ 12 minute, sa fie si sunca si sparanghelul putin rumenite
- sunca este sarata, deci nu recomand sa adaugati si sare

Se serveste imediat. Sparanghelul e putin crocant si alaturat jambonului acesta este minunat!








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sparanghel gratin
Sparanghel gratin
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sparanghel la cuptor
Sparanghel la cuptor
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei