Petitchef

Sparanghel gratinat





Mi-au ramas cateva fire de sparanghel de ieri, pe care le-am pastrat, de pe o zi pe alta, infasurate intr-un prosop ud si bagate la frigider. Azi, le-am fiert cam 5 minute, in apa care clocotea deja. I-am pus apoi intr-un vas termorezistent uns cu ulei, am facut un sos alb simplu, unt+faina stins cu supa de pui, ca nu mai aveam lapte in casa. Am turnat sosul peste sparanghel, am ras deasupra cascaval, si am bagat totul la cuptor, pana s-a format o crusta maronie deasupra.
Si pentru ca am citit ca gustul sparanghelului se completeaza bine cu ou, am fiert oua moi langa- 5 minute aprox, puse in apa cand aceasta clocotea. Sotul a mancat un gratar, cu orez cu sofran si salata de sfecla rosie.








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Sparanghel gratin
Sparanghel gratin
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sparanghel la cuptor
Sparanghel la cuptor
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.